Unde se află cele 8 centre de vaccinare din Capitală din a doua etapă

Bucureștenii au la dispoziție opt centre cu 23 puncte de vaccinare împotriva COVID-19, organizate în mai multe unităţi medicale, a anunțat Prefectura Capitalei. De asemenea, pentru perioada următoare au mai fost stabilite alte 29 de centre comunitare în cadrul cărora vor funcţiona 140 puncte de vaccinare.

Procesul de vaccinare va debuta pe 18 ianuarie, iar în urma unei analize efectuate împreună cu DSP Bucureşti, care a avut în vedere asigurarea unor centre cu mai multe fluxuri de vaccinare, în prima fază s-a decis organizarea la nivelul Capitalei a unui număr de opt centre cu 23 puncte de vaccinare, organizate în unităţile medicale:

Spitalul Clinic Colţea (centrul ambulatoriu pentru sportivi) – un centru cu trei puncte de vaccinare / Calea Dudeşti, nr.104-122, Bucureşti

Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca – un centru cu două puncte de vaccinare / Calea Floreasca, nr. 8, Bucureşti

Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş – un centru cu patru puncte de vaccinare / Strada Dr. Calistrat Grozovici, nr.1, Bucureşti

Institutul Pneumoftiziologie Marius Nasta – un centru cu patru puncte de vaccinare / Şoseaua Viilor, nr.90, Bucureşti

Spitalul Obregia – un centru cu două puncte de vaccinare / Aleea Argeşelu, nr.8, Bucureşti

Institutul Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă – un centru cu trei puncte de vaccinare / Strada Panduri, nr.22, Bucureşti

Spitalul Universitar de Urgenţă – două centre cu cinci puncte de vaccinare / Splaiul Independenţei, nr.69, Bucureşti.

Pentru perioada următoare, au mai fost stabilite alte 29 centre de vaccinare, comunitare, în cadrul cărora vor funcţiona un număr de 140 puncte de vaccinare, amplasate în toate sectoarele capitalei, dintre care 12 centre cu 64 puncte de vaccinare sunt deja operaţionalizate.

Aceste centre urmează a fi deschise etapizat, în funcţie de fluxul de persoane care doresc să se vaccineze şi de gradul de aprovizionare cu dozele de vaccin necesare, precizează Instituţia Prefectului – Municipiul Bucureşti.

Cine se vaccinează în a doua etapă

În primă fază, vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții de peste 65 de ani, adulții care suferă de boli cronice și persoanele care desfășoară activități esențiale.

 • În categoria vârstnicilor din centrele rezidențiale,conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică București, vor fi avute în vedere un număr de 2026 persoane și un număr de 352 de angajați care deservesc aceste locații, iar vaccinarea se va realiza de către echipe mobile dedicate acestei activități.
 • În categoria persoanelor cunoscute cu boli cronice se încadrează oricare persoană, indiferent de vârstă, care suferă de una dintre următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA).

 

Persoanele respective se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscriși. În cazul în care nu au acces la medicul de familie propriu, se pot programa prin următoarele modalități:

 • prin intermediul oricărui alt medic de familie;
 • prin call center la numărul de telefon 021.9462;
 • prin structurile de asistență socială de la nivelul primăriilor de sector.

 

 • Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani se pot programa la vaccinarea împotriva COVID utilizând oricare dintre următoarele modalități:
 • prin intermediul medicilor de familie;
 • individual, prin intermediul platformei (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login);
 • prin contul unui aparținător, prin intermediul platformei online (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane);
 • prin call center 021.9462;
 • prin structurile de asistență socială de la nivelul primăriilor de sector.

Persoanele care desfășoară activități esențiale vor fi programate în baza propunerilor făcute de angajator.

Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati