USAMV București depune plângere penală pe numele fostului șef de la combaterea spălării banilor

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti anunță că depune o plângere penală pentru înşelăciune împotriva lui Barangă Laurenţiu, fostul șef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor.

Barangă a fost angajatul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMVB) în calitate de cadru didactic asociat, acesta având calitatea de profesor universitar titular în cadrul Universităţii Valahia din Târgovişte, conform actelor depuse la dosar.

Ce spune Universitatea:

În cadrul USAMV Bucureşti, numitul Barangă Laurenţiu a prestat activităţi didactice în regim de plată cu ora – 2,7 ore/ săptămână, în cadrul Şcolii Doctorale Ingineria şi Managementul Resurselor Vegetale şi Animale (IMRVA), începând cu 1 octombrie 2018 până la data de 30 septembrie 2020.

Ca urmare a adresei Inspectoratului General al Poliţiei Romane, înregistrată în USAMV în data de 7.10.2020, universitatea a fost înştiinţată, prima oară după 4 ani de la decizia instanţei, cu privire la anularea tuturor diplomelor deţinute de către numitul Barangă Laurenţiu, prin sentinţa penală nr. 1605/ iunie 2016, respectiv decizia penală nr.1341/ septembrie 2016. Precizăm că până la acesta dată, nici instanţă, nici alte organe ale statului român şi nici numitul BARANGĂ LAURENŢIU nu au adus la cunoştinţa universităţii situaţia cu privire la documentele de studii anulate în instanţă.

Având în vedere situaţia de mai sus, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, în conformitate cu Decizia Consiliului de Administraţie şi Hotărârea Senatului USAMVB din 7 oct. 2020 (ziua primirii înştiinţării din partea IGPR), a decis cu maximă celeritate, în aceeaşi zi, următoarele:

(1) Formulare plângere penală împotriva numitului Barangă Laurenţiu pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals, prev. de art. 323 din Cod Penal şi de înşelăciune, prev. de art. 244, alin. 2 din Cod penal.

(2) Constituirea USAMV B ca parte civilă în procesul-penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică sub nr.462/ P/ 2020, cu suma totală formată din drepturile băneşti primite de la USAMV B.

(3) Anularea afilierii numitului Barangă Laurenţiu în cadrul Şcolii Doctorale IMRVA – IOSUD USAMV B.

(4) Încetarea contractului de muncă pentru numitul Barangă Laurenţiu, conform legii.

(5) Aprobarea repartizării celor 3 studenţi doctoranzi aflaţi în îndrumarea numitului Barangă Laurenţiu către alte cadre didactice, conform legii.

(6) Informarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării în vederea întreprinderii demersurilor legale necesare pentru anularea atestatului de abilitare acordat numitului Barangă Laurenţiu prin Ordinul de Ministru nr. 5111/ 28.09.2017, precum şi a deciziei Consiliului General CNATDCU referitoare la acordarea atestatului de abilitare în domeniul Inginerie şi Management în Agricultură şi Dezvoltare Rurală.

Percheziții la șeful Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor. Laurențiu Baranga și-ar fi falsificat diploma de bacalaureat

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati