USR strânge semnături pentru demiterea primarului din Mogoșoaia – VIDEO

USR a început strângerea de semnături pentru un referendum de demitere a primarului PNL din Mogoșoaia. De asemenea, Uniunea Salvați România va depune o plângere la DNA în urma scandalului legat de exproprierile pentru Sectorul Zero, proiect al primăriei Mogoșoaia.

Anunțul a fost făcut de președintele USR, Dacian Cioloș.

Astfel, partidul a decis să depună plângere la DNA împotriva felului în care primăria, condusă de Paul Precup (PNL), a decis realizarea exproprierilor în Mogoșoaia, fără să țină cont de protejarea dreptului la proprietate, fără să informeze suficient și fără să respecte legea.

Anunțul președintelui USR vine în contextul în care, vineri, consilierul local USR din Mogoșoaia, Felicia Ienculescu-Popovici, a fost amenințată în stil mafiot și agresată de doi consilieri de la PNL și PMP atunci când s-a opus acestui tun imobiliar, pus la cale de primarul PNL.

„Am discutat, astăzi, în Biroul Național și am decis să depunem ca partid, USR, o plângere la DNA împotriva felului în care au fost realizate exproprierile acolo. Vineri seara, când am fost să ne susținem colegii în Consiliul Local, am avut ocazia să discutăm cu mai mulți cetățeni din Mogoșoaia, foarte supărați și furioși pe felul în care primăria a decis să facă acele exproprieri fără să țină cont de protejarea dreptului la proprietate, fără să informeze suficient și fără să respecte legea.

Primarul din Mogoșoaia „nu mai reprezintă interesele cetățenilor”

Colegii noștri au identificat deja fapte de abuz în serviciu, de fals și uz de fals, de trafic de influență și, pornind de la aceste elemente, vom pregăti și vom depune o sesizare la DNA pentru că acest caz, de la Mogoșoaia, să fie cercetat și să fie făcută lumină acolo. Vom cere autorităților publice să clarifice situația de acolo”, a declarat Dacian Cioloș.

Cât privește demersul strângerii de semnături pentru demiterea primarului, liderul USR a comentat că acesta „nu mai reprezintă interesele cetățenilor din Mogoșoaia”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati