Vaccinul anti-COVID în cutii de pizza? Ce spune Valeriu Gheorghiţă

0
179
Unsplash

Dr. Valeriu Gheorghiță, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea anti-COVID, a declarat că important la transportul dozelor de vaccin este să se respecte lanţul de frig.

Întrebat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, dacă ştie despre situaţia de la Slobozia unde presa locală a relatat că vaccinul ar fi ajuns în cutii de pizza, Gheorghiţă a răspuns: „Nu ştiu despre această situaţie. Cutiile care sunt livrate de producător sunt asemănătoare unei cutii de pizza, dar conţin cele 195 de flacoane. Este doar o întâmplare să semene foarte mult cu o cutie de pizza, aşa sunt ele livrate. Practic, un pachet conţine cinci astfel de cutii, ceea ce înseamnă aproximativ 5.000 de doze”, a spus acesta, citat de Agerpres.

La insistenţele ziariştilor, care au spus că există fotografii în care se vede clar că vaccinul este transportat în cutii pe care scrie „pizza”, Valeriu Gheorghiţă a completat: „Cred că acest lucru nu are impor…, adică nu are legătură cu siguranţa în care sunt transportate, este doar o modalitate în care sunt separate acele doze din pachetul iniţial. Important este să se respecte lanţul de frig, pentru că ele nu sunt transportate efectiv în cutii de carton, ci în cutii frigorifice cu data logger care monitorizează în permanenţă temperatura, iar acest lucru se poate proba în orice moment, pentru că este o datorie a noastră de a asigura condiţiile lanţului de frig. (…) Evident că la preluarea dozelor de vaccin în centrul regional există un proces-verbal de predare-preluare şi există un aviz de însoţire a acestor doze, unde este obligatoriu să se specifice şi să se verifice respectarea condiţiilor de temperatură”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.