Valeriu Gheorghiță: Din data de 15 martie va fi disponibilă în platforma de înscrieri posibilitatea de programare pe lista de așteptare

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, spune c[ începând din data de 15 martie va fi disponibilă în platforma de înscrieri posibilitatea de programare pe lista de așteptare.

Practic, pentru fiecare centru de vaccinare va fi disponibilă o listă de așteptare. În momentul în care în respectivul centru de vaccinare este un loc liber, persoana înscrisă pe lista de așteptare este notificată și are la dispoziție 24 de ore pentru a confirma programarea în respectivul centru de vaccinare. După data de 15 martie, centrele de vaccinare vor putea fi vizibile doar din lista de așteptare, spune Gheorghiță.

„Ne menținem acelaşi obiectiv de a începe din luna aprilie etapa a treia a campaniei de vaccinare adresată populației generale, însă programările se vor putea face începând cu data de 15 martie, pe lista de așteptare din platforma online de programări. Prioritate vor avea în continuare persoanele vârstnice, vulnerabile – 75% și angajații din domeniile esențiale – 25%. Această listă de așteptare va ușura foarte mult procesul de programare efectivă şi va permite o gestionare mult mai eficientă a numărului de persoane programate în raport cu dozele disponibile. 

De asemenea, din a doua jumătate a lunii martie vom mai deschide aproximativ 50 de cabinete noi de vaccinare”, a mai spsu el.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati