Vastint România demarează cea de-a doua fază a proiectului imobiliar de regenerare urbană Timpuri Noi Square

Vastint a anunțat demararea celei de-a doua faze din proiectul Timpuri Noi Square, o investiție de peste 100 de milioane de euro.

După obținerea autorizațiilor necesare și finalizarea pregătirii fazei de construcție, faza doi a proiectului Timpuri Noi Square ia startul.

Suprafața adițională a proiectului va totaliza 105.000 de mp de suprafață brută construită (GBA) și va include două noi clădiri de birouri ducând astfel la o dublare a spațiilor de birouri și comerciale disponibile în cadrul ansamblului Timpuri Noi Square.

„Faza a doua a proiectului Timpuri Noi Square va fi o premieră absolută, fiind primul proiect de clădiri de birouri aflat în construcție care renunță complet la utilizarea combustibililor fosili fiind proiectat și urmând a fi executat conform celor mai recente standarde nZEB și LEED. Pentru încălzirea clădirilor se vor folosi surse regenerabile, precum cei 1.700 de mp de panouri fotovoltaice și 2 sisteme de pompe de căldură, unele de tip aer-apă ce vor fi montate pe terase și altele de tip sol-apă ce vor utiliza 200 de puțuri geotermale. Astfel, eliminăm complet folosirea gazelor”, spune Antoniu Panait, managing director Vastint România.

Înainte de dezvoltarea Timpuri Noi Square, până în 2017, zona nu a beneficiat de recunoașterea publică necesară, deși este unul dintre cele cinci centre urbane majore din centrul Bucureștiului și reprezintă una dintre piețele importante ale Capitalei.

În prezent, acest proiect arhitectural este integrat perfect în infrastructura orașului, fiind bine conectat atât la rețeaua de transport public, cât și la arterele rutiere principale. Situat într-o zonă dens populată, conceptul Timpuri Noi Square a avut un impact semnificativ în dezvoltarea rapidă a sectorului de servicii locale și în creșterea interesului pentru spații de birouri și locuințe.

Mai mult, avantajul zonei este dat de prezența instituțiilor educaționale pornind de la creșe si până la prestigioase universități private. Acest aspect oferă locuitorilor și angajaților din zonă acces facil la o gamă diversă de opțiuni educaționale, contribuind la calitatea vieții și la atracția zonei pentru familiile și profesioniștii care își doresc să locuiască sau să lucreze într-un mediu urban dinamic și complet.

Vastint România activează pe piața din România din 2008. Cu noile planurile de dezvoltare, compania va ajunge la un portofoliu de 150.000 mp de spații de birouri și comerciale. Dezvoltatorul este ativ în București, unde a finalizat proiectul de birouri Business Garden Bucharest.Compania mai are și un teren de 48 de ha în zona Sisești din Capitală, acolo unde terenul se pretează pentru un proiect gigant de locuințe.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati