Vicepreședinte CJ Ilfov: Trenul Metropolitan – un proiect ce va îmbunătăți considerabil viața ilfovenilor și a bucureștenilor

Vicepreședintele CJ Ilfov, Voicu Vincențiu, spune că Trenul Urban – Metropolitan, este un proiect ce va îmbunătăți considerabil viața ilfovenilor și a bucureștenilor.

„Pentru a asigura un sistem de mobilitate durabilă locuitorilor județului Ilfov și bucureștenilor, Consiliul Județean Ilfov împreună cu Primăria Municipiului București și primăriile UAT de pe teritoriul județului sunt parteneri, încă din 2016, într-o asociație pentru dezvoltarea serviciilor de transport public din regiunea București – Ilfov. 

Astfel, s-au pus bazele Proiectului Zonei Metropolitane București Ilfov, pentru a găsi soluții și a face investiții într-un sistem de transport public rapid și sigur. 

Prima fază a acestui mare proiect de infrastructură de transport constă în utilizarea rețelei feroviare existente, în urma unor lucrări de reînnoire care să permită asigurarea unei viteze comerciale ridicate (peste 40 km/h), care să ofere accesibilitate locuitorilor județului Ilfov către București în timp cât mai scurt. 

În faza a doua, cea de dezvoltare a serviciilor de tren urban și metropolitan, se vizează reconstrucția unor linii desființate dar al căror traseu este în continuare în proprietatea publică a statului, și construcția unor linii noi pentru deservirea echilibrată a întreg teritoriului vizat.

În acest moment, în cadrul acestui proiect se lucrează la finalizarea analizelor preliminare necesare adoptării studiului de oportunitate și analizei cost-beneficiu.

Va urma etapa de pregătire a achizițiilor publice în vederea elaborării documentației tehnico-economice, astfel încat în anul 2023 să poată începe lucrările de modernizare a căii ferate”, a scris vicepreședintele, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati