Viceprimar București: Economisim 26 milioane de lei prin acordul-cadru pentru salubrizarea spaţiilor verzi din parcuri

Primăria Capitalei economiseşte 26 milioane de lei din banii bucureştenilor prin acordul-cadru pentru următorii doi ani pentru întreţinerea şi salubrizarea spaţiilor verzi din parcurile administrate de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, care a fost semnat luni, a declarat viceprimarul Capitalei Horia Tomescu.

„Sunt primele 2 loturi atribuite în urma licitaţiei publice lansate încă din ianuarie, după ce sinecurile PSD care au primit contractele de la ALPAB au intrat în insolvenţă. Nu mai puţin de 10 luni a durat până am parcurs toată birocraţia impusă de lege ca să îngrijim parcurile oraşului la preţuri decente”, a scris Horia Tomescu, luni, pe Facebook.

El a prezentat o comparaţie între tarifele plătite în perioada fostului primar al Capitalei Gabriela Firea şi cele actuale pentru aceleaşi servicii:

  • cosire mecanică a gazonului, vegetaţiei ierboase/uscate – 0,3956 de lei per mp înainte/0,1700 per mp de lei în prezent,
  • măturat manual alei – 0,1 lei per mp înainte/0,03 de lei per mp în prezent,
  • spălarea pieselor de mobilier urban (bănci, mese) – 2,09 de lei per bucată înainte/0,1500 de lei per bucată în prezent,
  • curăţat locuri de joacă – 2,10 de lei per mp înainte/0,0600 de lei per mp în prezent,
  • spălarea platformelor şi aleilor aferente locurilor de joacă – 1 leu per mp înainte/0,06 de lei per mp în prezent.

„Estimăm că economiile aduse prin acest contract la bugetul local se ridică la 26 milioane de lei pentru exact aceleaşi servicii. Continuăm cu celelalte 3 loturi rămase şi voi urmări personal ca banii bucureştenilor să fie cheltuiţi responsabil, pe servicii de calitate”, a adăugat Horia Tomescu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati