Viceprimar Capitală, despre parcarea în oraș. Tarif UNIC de parcare în București: 5 lei/oră

Stelian Bujduveanu, viceprimar al Capitalei, a făcut publică propunerea pentru noile tarife de parcare în București. Potrivit acestuia, este vorba despre prețuri unice pentru toate categoriile de utilizatori.

Viceprimarul Capitalei anunță punerea în dezbatere publică a unui proiect de hotărâre care să reglementeze mai clar condiţiile de utilizare a parcărilor publice din Bucureşti, propunându-se un tarif unic de 5 lei pe oră, aplicabil în intervalul orar 8,00 – 20,00, de luni până vineri, pentru toate categoriile de utilizatori – persoane fizice şi juridice, transmite Agerpres.

  • În prezent, prețul parcărilor diferă de la o zonă la alta.

Pentru riverani, abonamentul lunar costă 50 de lei, iar cel anual – 500 de lei, a scris Bujduveanu, pe Facebook.

Se propun, totodată, abonamente pentru persoane fizice/persoane juridice şi instituţii publice, în zilele de luni – duminică, în intervalul orar 08,00 – 20, 00, de 25 lei/zi sau 500 lei/lună.

Maşinile electrice vor beneficia de gratuitate

Potrivit viceprimarului Capitalei, maşinile electrice vor beneficia de gratuitate pentru utilizarea locurilor de parcare.

Bujduveanu a precizat că va fi creat un registru unic al maşinilor electrice înmatriculate în Capitală.

Totodată, vor avea obligaţia de a achita tariful de parcare autoturismele electrice utilizate pentru activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto intermediate prin platforme digitale, cele utilizate în baza unui contract de utilizare în sistem de partajare a autoturismelor intermediate prin platforme digitale, precum şi cele care prin colantare, dispozitive audio-video, afişează mesaje publicitare care promovează activităţi comerciale de orice fel.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati