Viceprimar Sector 2: Nu avem sesizări legate de alte centre care emiteau adeverinţe false

Viceprimarul Sectorului 2, Alexandra Chirilă, a declarat, joi, cu privire la incidentul de la centru de vaccinare Neghiniță, că nu există alte sesizări privind eliberarea unor adeverinţe false privind vaccinarea împotriva virusului SARS CoV-2.

„Am avut cetăţeni care au încercat să scoată certificatele verzi având certificatele de vaccinare şi nu apăreau ca fiind vaccinaţi, ei au venit la centru, am verificat arhivele, nu-i aveam în arhivă şi atunci am sesizat Poliţia, care o să ne spună exact ce s-a întâmplat”, a mai spus Chirilă.

”La momentul când am făcut plângerea aveam trei astfel de suspiciuni, nu știm care este numărul final”, a completat viceprimarul.

Nu există sesizări privind alte centre de vaccinare din Sectorul 2, a completat Chirilă, care a explicat că Centrul de vaccinare Neghiniţă va fi redeschis atunci când Poliţia va considera că acest lucru este posibil şi că aşteaptă o soluţionare a cazului din partea anchetatorilor.

Poliţiştii şi procurori au descins joi dimineaţă la un centru de vaccinare din Sectorul 2, ca urmare a suspiciunilor legate de eliberarea unor certificate false de vaccinare anti-COVID, anunţul fiind făcut de către primarul de sector Radu Mihaiu, într-o postare pe pagina sa de Facebook. Poliţia Capitalei precizează că au fost făcute cinci percheziţii imobiliare şi căurmează săfie audiaţi 168 de suspecţi şi 10 martori.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati