Viceprimarul Horia Tomescu anunță că a început îndepărtarea urmelor de graffiti din Capitală – FOTO

0
Foto: Facebook / Horia Tomescu

Urmele de graffiti din București vor fi îndepărtate de pe mobilierul urban şi de pe faţadele clădirilor din parcuri, anunţă viceprimarul Horia Tomescu.

  • Potrivit acestuia, demersurile au început deja în spaţiul din faţa Teatrului Naţional.

„În urmă cu câteva zile, ALPAB a încheiat un contract de prestări servicii de îndepărtare graffiti şi alte urme de poluare urbană de pe mobilierul urban (bănci, coşuri de gunoi, stâlpi de iluminat, etc.) şi de pe faţadele clădirilor din parcuri. Am început cu spaţiul din faţa Teatrului Naţional Bucureşti, vor urma Parcul Cişmigiu, apoi Ateneul Român, Piaţa Tricolorului şi Parcul Izvor, după care se va continua cu celelalte parcuri aflate în administrarea ALPAB”, a scris Horia Tomescu, pe Facebook.

Potrivit sursei citate, graffiti-ul ca formă de vandalism al domeniului public reprezintă o problemă generalizată la nivelul orașului.

Foto: Facebook / Horia Tomescu

”Aceste mesaje sunt exprimate în special în locurile publice cu trafic intens și vizibilitate maximă (clădiri, mobilier urban, panouri informative). Mesajele sunt deseori triviale și discriminatorii”, precizează viceprimarul.

Pe lângă componenta estetică, curățarea acestor mesaje are rolul de a satisface cerințele unui număr foarte mare de cetățeni care au semnalat această problemă gravă, completează sursa citată.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version