VIDEO Demolare cu scandal la metrou. Directorul Metrorex distruge cu ranga un chioșc/ Ion Rădoi: 1.600 de oameni și-au pierdut locurile de muncă

Evacuarea și demolarea spațiilor comerciale au început miercuri dimineața, în stația Ștefan cel Mare. Primele demolări sunt făcute de angajații ADP Sector 2, iar primarul Radu Mihaiu și directorul Metrorex Ștefan Paraschiv au fost și ei prezenți la acțiune. Cel din urmă s-a chinuit să deschidă ușa unui magazin cu o rangă.

Scandal la demolarea magazinelor de la stația de metrou Ștefan cel Mare

Mai mulți proprietari de magazine, dar și sindicaliști susțin că operațiunea autorităților este una ilegală. „Cum să le considerați ilegale? Am plătit 18 ani? Nu vine un executor judecătoresc”, au strigat oamenii către primarul sectorului 2, prezent la eveniment.

Edilul a încercat să le explice oamenilor că respectivele construcții nu au autorizație de construire și că legea trebuie respectată.

Într-un final, Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a plecat de la stația Ștefan cel Mare în strigătele și huiduielile proprietarilor de chioșcuri, care au numit acțiunea edilului drept „un abuz”.

Directorul Metrorex distruge cu ranga un chioșc

Directorul general Metrorex, Ștefan Paraschiv, s-a chinuit să deschidă ușa unui magazin cu o rangă.

Spațiul nu fusese evacuat și era încuiat, scrie Libertatea. Pentru că demolarea magazinelor deja a început, acestea sunt evacuate forțat cu ajutorul jandarmeriei și poliției.

Ion Rădoi: 1.600 de oameni și-au pierdut locurile de muncă

Președintele sindicatului Metrorex, Ion Rădoi, a făcut câteva precizări prin intervenție telefonică la Realitatea Plus, în timp ce la metrou reprezentanții spațiilor comerciale se certau cu primarul Radu Mihaiu.

Întrebat dacă știe câți oameni și-au pierdut locurile de muncă, odată cu evacuarea spațiilor comerciale de la metrou, președintele sindicatului Metrorex, Ion Rădoi, a declarat că „în total sunt vreo 1.600 de oameni care lucrau. Cu familiile lor, se amplifică.”

„Probabil că le oferă dânșii ceva. Nu vedeți ce grijă au de oameni și de protecție socială? Ei și familiile lor ar trebui să acum să se ducă la Primărie și să nu mai plece de acolo. Să le dea de muncă dacă tot au luat o măsură abuzivă.”, a adăugat Ion Rădoi la Realitatea Plus.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati