VIDEO-Metodă unică în sistemul de sănătate românesc pentru sterilizarea instrumentarului chirurgical

0
706
spital
Sursa foto: Unsplash

Spitalul Foișor din București utilizează o metodă unică în sistemul de sănătate românesc pentru sterilizarea instrumentarului chirurgical.

La Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie Foișor, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, prevenția infecțiilor nosocomiale este prioritară.

Pe linia modernă de sterilizare computerizată, instrumentarul chirurgical parcurge un circuit complet, pe trei sectoare distincte, prevăzute cu sistem de filtrare personal, se precizează într-o postare pe Facebook.

Cum se desfășoară întregul proces? Vezi mai jos video

După intervențiile chirurgicale, trusele complexe pentru ortopedie (instrumentar coloană, instrumentar implantare endoproteze, articulare primare și de revizie, artroscopie, etc) trec prin trei etape, până la sterilizarea finală: spălarea manuală asistată și automată, selectarea instrumentarului prin scanare-organizare-împachetare și sterilizarea computerizată.

După spălarea grea, instrumentarul se introduce în patru mașini automate, programabile și urmărite computerizat, timp de o oră, la o temperatură de 100 de grade Celsius. Apoi, se usucă la 80 de grade Celsius, se selectează, se scanează și se împachetează în șase poziții de împachetare.

Sterilizarea specifică computerizată se face la 134 de grade sau la 121 de grade Celsius (în funcție de material– moale sau oțel), în trei sterilizatoare, timp de 65-70 minute. Instrumentarul sterilizat este transportat apoi în camera de așteptare și stocaj, unde primește confirmarea de ,,bun de utilizare,,.

În final, instrumentarul chirurgical merge în blocul operator, în transportoare specializate. Și acestea sunt spălate complet, într-o stație computerizată și apoi uscate la 80 de grade Celsius. În Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie Foișor se realizează 30-40 de intervenții chirurgicale, zilnic, iar la fiecare operație se folosesc între 3 și 36 de truse specifice.

Spitalul Foișor- Sistem Unic de Sterilizare a Instrumentarului în România

STERILIZAREA INSTRUMENTARULUI CHIRURGICAL DE LA SPITALUL FOIȘOR, O METODĂ UNICĂ ÎN SISTEMUL DE SĂNĂTATE ROMÂNESCLa Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie Foișor, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, prevenția infecțiilor nosocomiale este prioritară. Pe linia modernă de sterilizare computerizată, instrumentarul chirurgical parcurge un circuit complet, pe trei sectoare distincte, prevăzute cu sistem de filtrare personal.După intervențiile chirurgicale, trusele complexe pentru ortopedie (instrumentar coloană, instrumentar implantare endoproteze, articulare primare și de revizie, artroscopie, etc) trec prin trei etape, până la sterilizarea finală: spălarea manuală asistată și automată, selectarea instrumentarului prin scanare-organizare-împachetare și sterilizarea computerizată.După spălarea grea, instrumentarul se introduce în patru mașini automate, programabile și urmărite computerizat, timp de o oră, la o temperatură de 100 de grade Celsius. Apoi, se usucă la 80 de grade Celsius, se selectează, se scanează și se împachetează în șase poziții de împachetare. Sterilizarea specifică computerizată se face la 134 de grade sau la 121 de grade Celsius (în funcție de material– moale sau oțel), în trei sterilizatoare, timp de 65-70 minute. Instrumentarul sterilizat este transportat apoi în camera de așteptare și stocaj, unde primește confirmarea de ,,bun de utilizare,,. În final, instrumentarul chirurgical merge în blocul operator, în transportoare specializate. Și acestea sunt spălate complet, într-o stație computerizată și apoi uscate la 80 de grade Celsius.În Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie Foișor se realizează 30-40 de intervenții chirurgicale, zilnic, iar la fiecare operație se folosesc între 3 și 36 de truse specifice.

Publicată de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București pe Luni, 24 iunie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.