VIDEO Mineri în greva foamei protestează în fața Guvernului: Vor veni mai mulți mineri aici în greva foamei dacă nu se vor lua măsuri!

0
538

Șapte mineri din cadrul Compleului Energetic Oltenia protestează de astăzi în București, nemulțumiți de lipsa de reacție din partea guvernanților faţă de solicitarea de reducere a vârstei de pensionare de la 65 de ani la 55. Ei sunt hotărâți să stea în greva foamei până când cineva îi va asculta iar revendicările le vor fi îndeplinite, informează antena3.ro.

”Am venit într-un număr mai mic pentru a atrage atenția Guvernului că avem un proiect de lege PLX 75/2021 prin care se cere reducerea vârstei de pensionare. Compania noastră, Complexul Energetic Oltenia se află într-un proces de restructurare. Sunt niște directive europene prin care se pot obține fonduri pentru reducerea vârstei de pensionare. Noi dorim trecerea în grupă specială de la vârsta standard, dar numai a angajaților care lucrează în producție. La noi situația este foarte grea, nu există investiții, oamenii politici de acolo au legături cu firme de casă cu această companie.

„Vor veni mai mulți mineri aici în greva foamei dacă nu se vor lua măsuri”

Am venit pentru că acest proiect al nostru se tergiversează pentru că doi parlamentari de Gorj nu doresc reducerea vârstei de pensionare. Vor ca noi să rămânem forță de muncă ieftină pentru firmele lor. Sunt oameni care au boli de inimă, au stenduri pe la inimă, la vârsta de 55 de ani. Parlamentarii spun că impactul financiar este foarte mare, dar este o directivă europeană care spune că unitățile miniere care se află într-un program de restructurare pot beneficia imediat de un ajutor de stat pentru reducerea vârstei de pensionare și alte facilități.

În Polonia minerii când sunt restructurați li se dă 26.000 de euro, li se acordă alte facilități să găsească alt loc de muncă. La noi pur și simplu ne aruncă în stradă. Vor veni mai mulți mineri aici în greva foamei dacă nu se vor lua măsuri”, a declarat liderul sindical Nicu Bunoaică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.