VIDEO/ Nicușor Dan despre evenimentul sportiv L’Étape Romania din 27 august: ”Încurajează fairplay-ul. Sunt bucuros că o astfel de competiție se desfășoară în București”

Primarul general, Nicușor Dan, a fost prezent în cadrul conferinței de presă L’Étape Romania by Tour de France, eveniment care are loc în București pe data de 27 august. În acest sens, edilul a precizat că este bucuros să promoveze un astfel de eveniment care te ajută să ai disciplină și încurajează fairplay-ul și i-a asigurat pe organizatori de tot sprijinul pentru edițiile viitoare: ”Sunt bucuros că o astfel de competiție precum L’Étape Romania by Tour de France se desfășoară în București”.

”Sunt foarte bucuros să fiu azi aici. Să promovăm și să ajutăm evenimentele sportive din București a fost unul din obiectivele noastre de la început. Unu, pentru că vrem ca Bucureștiul să intre în circuitul evenimentelor sportive și să devină atractiv, doi pentru că sportul este important pentru oameni, nu este doar sport, te ajută să ai disciplină, încurajează fairplay-ul, spiritul de echipă, cu atât mai mult evenimentele care stimulează sportul de masă cum este cel de față”, a precizat primarul Nicușor Dan în cadrul conferinței de presă L’Étape Romania by Tour de France.

Acesta a amintit câteva evenimente sportive pe care Capitala României le-a găzduit în ultima perioadă, printre care Campionatul Mondial de Baschet 3×3 U21, Campionatul mondial de Polo U20 de la Otopeni și mai multe competiții de gimnastică internațională.

”Sunt bucuros că o astfel de competiție precum L’Étape Romania by Tour de France se desfășoară în București și aveți sprijinul nostru pentru toate edițiile viitoare”, a conchis edilul general.

L’Étape Romania by Tour de France, aflată la cea de-a doua ediție, se va desfășura pe 27 august în București, având Race Village-ul în Piața Constituției, deschisă atât participanților în competiție cât și însoțitorilor și spectatorilor.

Cele trei trasee de care se vor bucura toți concurenții:

  • Cursa CITY ADVENTURE are 14 km și este destinată tuturor amatorilor, dar și copiilor de peste 8 ani care aleg această provocare istorică. Participanții vor lua startul din fața Palatului Parlamentului și vor trece pe lângă repere ale orașului precum Muzeul Național de Istorie a României, Palatul CEC, Primăria Municipiului București, Palatul Regal.
  • Al doilea traseu ca și amploare este THE RIDE, are 42 de km și este alcătuit dintr-o singură buclă, cu startul din imediata vecinătate a Palatului Parlamentului. Ruta trece prin puncte importante și locuri emblematice din capitală, precum Bd. Unirii, Arena Națională, Muzeul Național de Istorie a României, Palatul CEC, Primăria Municipiului București, Palatul Regal, Ateneul Român, Palatul Victoria, Arcul de Triumf, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.
  • Cel mai lung traseu este THE RACE, care are 85 de km și este alcătuit din 2 bucle THE RIDE.

Hărțile traseelor sunt disponibile aici:

L’Étape Romania by Tour de France este organizat de MPG România, lider de piață pe segmentul proiectelor sportive adresate participanților amatori, cu o experiență semnificativă, care include organizarea a peste 8.000 de evenimente sportive, pe parcursul a peste 27 de ani de activitate. Conceptul evenimentului L’Étape by Tour de France aparține AMAURY SPORT ORGANISATION, Franța, (ASO), liderul mondial în organizarea curselor de ciclism și deținătorul legendarului brand Tour de France.

Mai multe detalii despre seria globală de evenimente și despre competiția locală se găsesc pe site-ul oficial romania.letapebytourdefrance.comiar cei care doresc să intre în cursă, se pot înscrie în secțiunea dedicată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati