VIDEO/ Prefectul Capitalei a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă privind siguranța la locurile de joacă

Prefectul Capitalei a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, după ce o fetiță s-a electrocutat la un loc de joacă din Sectorul 6.

Siguranța la locurile de joacă, precum și în unitățile de învățământ și la spitalele de pe raza Municipiului București se află în atenția prefectului Capitalei, Rareş Hopincă, care a convocat pentru vineri, 11 august, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit unui comunicat la Institutului Prefectului București.

”În cursul zilei de astăzi, 09.08.2023, prefectul Municipiului Bucureşti, Rareş Hopincă, a efectuat o serie de verificări în mai multe locuri de joacă de pe raza Municipiului Bucureşti.

În urma vizitei în teren au fost constatate mai multe nereguli ce pot pune în pericol viaţa şi siguranţa copiilor şi nu numai. În scopul prevenirii unor situaţii similare cu cea petrecută în urmă cu două zile într-un parc din Capitală, prefectul Municipiului Bucureşti a convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, vineri – 11.08.2023, la ora 10.00”, se arată în comunicatul de presă menţionat.

Pe lângă prevenirea unor accidente în locurile de joacă, pe ordinea de zi a şedinţei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă se numără şi unităţile de învăţământ şi spitalele de pe raza Municipiului Bucureşti, mai precizează sursa citată.

Copilă electrocutată la un loc de joacă

O fetiță de 11 ani s-a electrocutat luni seară, după ce s-a urcat pe un gard la un loc de joacă din Sectorul 6 și în urcare s-a sprijinit de un stâlp de iluminat.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti şi un echipaj de prim-ajutor. După ce i-au fost acordate îngrijiri medicale, copila a fost transportată la spital.

Poliţiştii au luat măsuri de siguranţă, parcul a fost evacuat şi a fost solicitată o echipă de specialitate în vederea verificării reţelei de energie electrică.

„În cauză poliţiştii Secţiei 20 efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6”, a informat, marţi, Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati