VIDEO/ Primul pasaj inaugurat în 2023 : Cursă strânsă între pasajele de la Berceni, Oltenița și Drajna

Cursă strânsă între trei pasaje rutiere pe care le construiește Compania de Drumuri (CNAIR) pentru a ,,prinde” prima inaugurare din 2023. Pasajele de la Berceni și Popești-Leordeni de pe Centura Capitalei și Podul de la Drajna (jud. Călărași) peste linia de tren București-Constanța sunt despărțite de doar câteva procente, stadiile de execuție conform raportărilor oficiale fiind cuprinse între 76 și 80 %. În această ,,cursă” pentru inaugurarea de primăvară intră și Pasajul Pallady, podul pe care îl construiește Primăria Sectorului 3 (cu firma proprie) la intrarea pe Autostrada Soarelui de pe bulevardul Pallady (primul pod de pe bulevard).

Pasajul Berceni: 80% stadiu fizic

Cel mai avansat dintre cele trei pasaje CNAIR este sensul giratoriu suspendat de la Berceni, pe Centura București Sud. CNAIR raportează un stadiu fizic de 80 %, iar antreprenorul Trameco (Selina) trebuie să termine lucrarea în aprilie 2023 cu aproape un an întârziere față de termenul inițial.

Pasajul Popești-Leordeni (Oltenița): 76% stadiu fizic

Cel mai dificil pasaj în lucru (de pe Centură și din țară) este cel de la Popești -Leordeni la intersecția Centurii București cu DN 4. CNAIR raportează un stadiu fizic de execuție de 76 % și, de asemnea, aprilie 2023 termen pentru constructorul italian Itinera Spa (întârziere de aproape un an).

Pasajul de la Drajna peste linia de tren București-Constanța a ajuns la 78%

Dacă la Berceni și Popești-Leordeni întârzierile sunt de aproape un an, pentru Pasajul de la Drajna peste linia de tren București-Constanța, constructorul Arcada este în grafic, ba chiar cu șanse de finalizare înainte de termen, vara 2023. Fiind cea mai simplă lucrare dintre cele trei poduri ale CNAIR și cu o mobilizare exemplară a gălățenilor de la Arcada,  pasajul de la Drajna ar putea fi prima inaugurare din acest an. Constructorul mai trebuie să asfalteze doar drumurile de legătură și să facă lucrările specifice de siguranță rutieră.

Cele mai noi imagini cu Pasajul Drajna au fost publicate pe Contul YouTube Răducu P Drum:

Pasajul Pallady la intrarea pe Autostrada Soarelui

Avansat este și Pasajul de la Pallady pe care îl construiește Primăria sectorului 3 cu firma proprie Algorithm. Lucrările au început în aprilie 2022, iar primăria de sector promite finalizarea podului înainte de sezonul estival. Al doilea pod de pe Pallady este cel de la Teclu.

sursa: economedia.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati