VIDEO/ Protest Sanitas la Ministerul Finanţelor. Sindicaliştii cer o majorare cu cel puțin 20% a salariilor și amenință cu GREVA GENERALĂ

0
85
Foto: Federatia Sanitas din Romania

Sindicaliştii Sanitas pichetează, joi, sediul Ministerului Finanţelor pentru a cere o majorare „cu cel putin 20% a salariilor tuturor categoriilor profesionale care lucrează în Sănătate şi Asistenţă Socială”.

  • Acest protest este „primul pas către grevă generală în cele două sisteme”, avertizează oamenii.

Protestatarii cer grevă generală în întreg sistemul şi reclamă nivelul scăzut al veniturilor.

Sindicaliştii Sanitas pichetează sediul Ministerului Finanţelor din Bucureşti. Protestul a început la 9.30.

Foşti eroi în pandemie, spor mai mic ca-m primărie”, „Epuizaţi”, „Nu lăsaţi sănătatea să moară”, se poate citi pe pancartele pe care le poartă sindicaliştii care au fluiere, vuvuzele, dar şi steaguri.

Protestatarii cer declanşarea grevei generale în sistem, ziua de 18 ianuarie fiind termenul limită stabilit pentru strângerea numărului de semnături necesare pentru un astfel de demers, notează news.ro.

Acest protest este „primul pas către grevă generală în cele două sisteme”.

„Suntem prezenţi la ministerul responsabil cu gestionarea banului public pentru a cere o majorare cu cel putin 20% a salariilor tuturor categoriilor profesionale care lucrează în Sănătate şi Asistenţă Socială! Guvernanţii trebuie să înţeleagă că răbdarea noastră, a angajaţilor din cele două domenii a ajuns la limită. Nu mai acceptăm amânări, explicaţii false sau promisiuni fără acoperire”, au transmis sindicaliştii.

Aceştia afirmă că acest protest este „primul pas către grevă generală în cele două sisteme”.

Sindicaliştii anunţă, de asemenea, că nu mai acceptă explicaţia potrivit căreia nu sunt bani la buget.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.