VIDEO/ Sute de susţinători ai palestinienilor protestează în Capitală. Oamenii cer oprirea bombardamentelor

Sute de persoane participă, sâmbătă, la un marş de solidaritate cu palestinienii. Oamenii au adus pancarte cu mesaje prin care cer încetarea conflictului şi scandează ”Opriţi războiul!”, „Opriţi genocidul”, „Jos ocupaţia!”, „Jos Israel”, „Libertate! Vrem dreptate!” şi „Palestina liberă”.

Aproape 500 de manifestanți s-au adunat într-un marș de susținere a poporului palestinian. Aceștia cer oprirea bombardamentelor din Fâșia Gaza și recunoașterea statului palestinian.

Coloana de manifestanţi este flancată de jandarmi.

Aceştia au dus cu ei pancarte cu mesaje scrise în limbile română sau engleză, precum „Poporul palestinian cere încetarea ocupaţiei”, ”Un Holocaust nu-l justifică pe altul” sau „Opriţi masacrul inocenţilor!”.

Asociația Comunității Palestiniene din România a obținut avizele necesare desfășurării unui „Marș de protest împotriva uciderii în masă de către Israel a civililor din Fâșia Gaza”.

Până la ora 15:00 se va desfășura un miting în alveola centrală a Parcului Izvor.

Potrivit descrierii evenimentului, organizatorii „fac un apel tuturor românilor la solidaritate cu cele peste două milioane de oameni Fâșia Gaza, cel mai mare lagăr de concentrare din istorie, care se află, de aproape o luna de zile, sub bombardamentele și asalturile forțelor de ocupație israeliene.”

Reamintim că teroriștii Hamas au ucis peste 1.400 de civili israelieni în atacul din 7 octombrie și au comis crime abominabile, arzând și decapitând copii și femei însărcinate. Ca răspuns, Israelul a lansat un atac asupra fiefurilor Hamas din Fâșia Gaza.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati