Violeta Alexandru solicită Guvernului un calendar pentru ridicarea stării de alertă

Deputata Violeta Alexandru solicită Guvernului să prezinte un calendar clar pentru ridicarea stării de alertă, menţionând că dacă Executivul a eşuat în privinţa vaccinării, nu înseamnă că trebuie să impună restricţii pentru cei care s-au vaccinat şi respectă în continuare regulile de protecţie.

„La consultarea pe care am avut-o cu colegii mei am decis să cerem Guvernului să prezinte un calendar clar pentru ridicarea stării de alertă. Statul român trebuie să-şi facă treaba indiferent că se numeşte stare de alertă sau nu, vaccinarea populaţiei trebuie să continue. Şi eu şi colegii mei suntem persoane care ne-am vaccinat cu toată schema obligatorie şi considerăm că dacă Guvernul a eşuat în această privinţă, nu înseamnă că trebuie să impună restricţii pentru cei care s-au vaccinat şi respectă în continuare regulile de protecţie (…).

Prin urmare, a venit momentul ca Guvernul să-şi asume un eşec în privinţa vaccinării, să nu-i mai penalizeze pe cei care s-au vaccinat şi a venit momentul să le spună oamenilor când anume ridică starea de alertă”, a afirmat Violeta Alexandru într-o conferință de presă.

Ea a adăugat că atât cadrele medicale, cât şi celelalte structuri îşi vor face treaba indiferent dacă în România este stare de alertă sau nu.

„Le recomandăm celor care s-au vaccinat să respecte regulile de protecţie (…). Când cazurile vor scădea, a venit momentul ca Guvernul să prezinte un calendar clar privind ridicarea stării de alertă şi de măsuri în continuare de sprijin a salariaţilor, a angajatorilor”, a mai spus Alexandru.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati