Violonistul Remus Azoiţei revine pe scena Filarmonicii din Bucureşti

Cele două concerte simfonice ale săptămânii, din serile de 23 şi 24 februarie 2023, îl au ca invitat pe violonistul Remus Azoiţei, apreciat de revista britanică The Strad drept „un virtuoz incurabil, cu suflet şi tehnică fabuloase”, în interpretarea Concertului nr. 1, în la minor, pentru vioară şi orchestră, op. 77 de Dmitri Şostakovici.

Cu o carieră bogată, care l-a purtat pe marile scene de concert – Carnegie Hall New York, Concertgebouw Amsterdam, Salle Cortot Paris, Konzerthaus Berlin, St-Martin-in-the-Fields, Wigmore Hall Londra – Remus Azoiţei este, totodată, profesor la Academia Regală de Muzică din Londra, post pe care îl deţine din 2001, la acel moment fiind cel mai tânăr profesor de vioară din întreaga istorie de 200 ani a Academiei. Violonistul român va evolua sub bagheta italianului Roberto Abbado, distins cu prestigiosul „Premio Abbiati” de către Asociaţia Criticilor muzicali din ţara sa natală. În continuarea programului, Roberto Abbado şi Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu” vor invita publicul la o spectaculoasă promenadă printre picturile pe care Modest Musorgski le-a creionat muzical în celebra sa lucrare pentru pian şi pe care Ravel le-a colorat magistral prin orchestraţia sa, devenită un punct de referinţă în repertoriul simfonic.

Ateneul Român
Joi, 23 februarie 2023, ora 19

Vineri, 24 februarie 2023, ora 19
Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”
Dirijor: ROBERTO ABBADO
Solist: REMUS AZOIŢEI
Program
Dmitri Şostakovici – Concertul nr. 1, în la minor, pentru vioară şi orchestră, op. 77
Modest Musorgski / Maurice Ravel – Tablouri dintr-o expoziţie

Mai multe informaţii despre acest concert pot fi găsite aici: https://www.fge.org.ro/calendar

Preţurile biletelor sunt:
– Categoria I: 120 lei
– Categoria II: 110 lei
– Categoria III: 100 lei

Biletele se pot cumpăra:
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român
(Program: marţi – vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.Telefon: 021.315.68.75)

– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secţiunea „Calendar”.

Sponsori: Aqua Carpatica

Parteneri: Romania Insider, PHM, Actualitatea muzicala, Agerpres

Parteneri media: Sapte Seri, Observatorul cultural, QMagazine, ADZ, Radio Romania Muzical, Pro Video, orasul.meu, Autoexpert, Metropolis, Liternet, Zile şi nopţi, Curs de guvernare, ARCUB

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati