Virgil Popescu depune plângere penală împotriva lui George Simion după incidentul din Parlament

Ministrul Virgil Popescu a anunțat că va depune plângere penală împotriva copreședintelui AUR George Simion, după ce l-a agresat în timpul dezbaterii moțiunii simple din Parlament la adresa ministrului Energiei.

Într-un mesaj pe Facebook, Virgil Popescu vorbește despre „un gest abject” și „o amenințare” care nu pot fi trecute ușor cu vederea și spune că George Simion trebuie sancționat.

„Comportamentul agresiv pe care l-a avut astăzi liderul AUR George Simion la adresa mea nu are nicio scuză. Vorbim de o formă de violență manifestată în Parlamentul României, la adresa unui ministru. Dar nu contează atât de mult dacă sunt ministru.

Vorbim aici de manifestări de violență verbală la adresa altui om, de instigare la ură, la nesupunere, la un comportament irațional. Iar faptul că își legitimează aceste porniri „barbare„ prin suportul cetățenilor, mi se pare un gest abject și o amenințare, pe care nu putem să o trecem ușor cu vederea.

Există numeroase episoade similare în istorie, care s-au finalizat în adevărate traume, care au repercursiuni și în zilele noastre. Nu cred că vrem să alimentăm, prin nepăsare, un astfel de comportament.

Îmi pare rău că s-a întâmplat așa ceva. Credeam că liderul AUR, care spune despre el că este o persoană citită și educată, să își aducă aminte măcar de buna creștere, de buna cuviință, de ceea ce îl învață preoții și oamenii de bine.

Acest spectacol grotesc, pe care l-a pus în scenă astăzi, la adresa mea nu are cum să aibă ceva pozitiv. Nu voi alimenta ura cu ură! Dar cred că liderul AUR trebuie să fie sancționat pentru ceea ce a făcut astăzi. De aceea anunț că voi depune plângere penală. Cred că ne dorim cu toții o societate civilizată, în care aleșii din Parlament să nu aibă ieșiri cu tentă violentă!”, arată ministrul Virgil Popescu.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost agresat verbal, la tribuna Parlamentului, de liderul AUR, George Simion, în timp ce ținea un discurs pe tema moțiunii depusă împotriva sa.

„Pot să îi spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul?”, a fost replica lui Virgil Popescu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati