Vorbitul poate răspândi Covid la fel de mult ca tusea. Explicaţiile specialiştilor

Potrivit unui studiu realizat de Cambridge, vorbitul poate răspândi covid la fel de mult ca şi tusea. Specialiştii atrag atenţia că aerosolii de la vorbit rămân mai mult în aer decât cei de la tuse.

Vorbitul poate răspândi Covid la fel de mult ca tusea, pentru că aerosolii virusului emiși atunci când vorbește o persoană infectată rămân în aer mai mult timp decât picăturile mai mari dintr-o tuse.
Potrivit cercetărilor făcute de Universitatea din Cambridge, a vorbi cu un prieten atunci când este infectat cu noul coronavirus poate fi la fel de periculos ca tusea acestuia, din cauza particulelor care persistă mai mult, scrie The Guardian, citat de stirileprotv.ro. 

Potrivit experţilor de la Cambridge, coronavirusul poate fi răspândit prin mai multe căi, inclusiv picături care conțin virusul emise atunci când o persoană infectată respiră, vorbește sau tușește. Aceştia recomandă portul măştilor de protecţie şi distanţarea fizică.

„Aveți nevoie de măști, aveți nevoie de distanțare și aveți nevoie de o ventilație bună, astfel încât aceste particule să nu se acumuleze într-un spațiu interior și să fie îndepărtate în siguranță.

Vorbitul este o problemă foarte importantă care trebuie luată în considerare deoarece produce particule mult mai fine decât tusea și aceste particule, sau aerosoli, pot fi suspendate timp de peste o oră în cantități care sunt suficiente pentru a provoca boala”, a spus de Oliveira, a spus prof. Pedro Magalhães de Oliveira, expert în mecanica fluidelor la Universitatea din Cambridge și coautor al studiului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati