Vreme schimbătoare în Săptămâna Mare

Meteorologii au emis o prognoză pentru săptămâna viitoare, vremea fiind una schmbătoare, rece în prima parte a intervalului.

Vremea la Bucureşti

La Bucureşti, luni, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an, astfel că temperatura maximă se va situa în jurulvalorii de 23 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade. Cerul va fi variabil, ziua şi parţial noros în cursul nopţii, iarvântul va sufla slab și moderat.

Marţi, valorile termice diurne se vor menține peste cele normale pentru mijlocul lunii aprilie, astfel încât temperatura maximăva fi de 20…22 de grade. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi înnorările se vor accentua şi va ploua mai alescu caracter de aversă, în general moderat cantitativ. În orele după-amiezii vor fi posibile descărcări electrice. Vântul vasufla moderat, cu intensificări temporare. Temperatura minimă, mult mai scăzută decât în nopţile precedente, va fi de2…3 grade.

Şi miercuri vremea va fi în Capitală mai rece decât ar fi normal la această dată. Cerul va avea înnorări temporare pe parcursul zilei, când vormai fi condiţii de ploaie slabă, apoi se va degaja. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de14…15 grade, iar cea minimă de 2…3 grade, mai scăzută în zona preorăşenească, în jurul a 0 grade.

Joi vremea va fi frumoasă şi se va încălzi semnificativ. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat.Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

Vremea în țară

Astfel, luni, în cea mai mare parte a ţării vremea va fi deosebit de caldă, cu valori termice mai ridicate decât în ziua precedentă,astfel că maximele se vor încadra în general între 17 şi 25 de grade; excepţie vor face litoralul şi delta undetemperaturile se vor situa în continuare în jurul celor normale la această dată, cu cel mult 12…15 grade la amiază.

Începând de luni seara, însă, nebulozitatea se va accentua în jumătatea de nord-vesta teritoriului unde aria ploilor se va extinde treptat, iar în rest cerul va deveni parţial noros şi doar izolat va plouaslab.

Spre dimineaţă la munte, la altitudini mari, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, în special în nordulCarpaților Orientali unde precipitaţiile vor totaliza 10…15 l/mp şi local se va depune strat de zăpadă. Vântul se vaintensifica în cea mai mare parte a zonei montane, îndeosebi în masivele nordice, cu rafale ce vor depăşi în cursulnopţii 80…90 km/h, dar va avea temporar intensificări şi în zonele joase din vestul şi nordul ţării şi local în centru, est şisud-est, cu viteze, în general, de 40…55 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade. Izolat vor ficondiţii de ceață.

Marţi, în majoritatea zonelor ţării vremea se va răci, astfel că în vest, centru şi nord valorile termice se vor situa cumult sub cele climatologic specifice în această perioadă din an. Va ploua pe arii extinse, la munte vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadălocal consistent, dar şi în Maramureş, Transilvania, zona subcarpatică din Moldova, iar din orele serii şi îndealurile sudice local şi temporar se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În partea desud şi sud-est a ţării, la amiază se vor înregistra temperaturi cu mult peste cele normale ale datei.

Înnorările se vor accentua începând din a doua parte a zilei şi se vor semnala ploi, mai ales averse şi pe arii restrânse descărcărielectrice.Vântul va aveaintensificări în mare parte din ţară, mai susţinute la munte, cu precădere în Carpaţii Meridionali, unde rafalelevor depăşi 90…100 km/h, viscolind ninsoarea, dar local şi în centrul, sudul şi estul teritoriului, cu viteze îngeneral de 55…65 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 6…7 grade în Maramureș, nordul Crişanei și al Transilvaniei și 23…24 de grade în Muntenia.

Miercuri, în ţară, vremea se va ameliora în privinţa precipitaţiilor, vântul va mai diminua în intensitate, însă va fi mai rece decât în modobişnuit la mijlocul lunii aprilie în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în special înregiunile extracarpatice, dar numai izolat, în sudul extrem, va ploua slab; în a doua parte a nopţii cerul se va însenina înmajoritatea zonelor şi pe alocuri se va produce brumă. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în zona montană şilocal şi temporar în regiunile estice şi în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 17 grade, iar celeminime în general între -5 și 5 grade.

Joi, vremea va fi frumoasă şi se va încălzi în toată ţara, astfel că valorile termice diurne se vor situa peste cele normale lamijlocul lunii aprilie, în special în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 23 de grade Celsius, iar cele minime între 1 și 11 grade, uşor mai scăzute în depresiunile intramontane. Cerul va fi mai mult senin ziua şi variabil încursul nopţii, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, potrivit romaniatv.net.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati