Zece mii de puieți de frasin, plantați în fondul forestier administrat de Ocolul Silvic București

Zece mii de puieți de frasin au fost plantați în fondul forestier administrat de Ocolul Silvic București din cadrul Direcției Silvice Ilfov, în parcela UP V Jilava, u.a. 76D%, pe o suprafață de 2 hectare. La acțiunea de împădurire au participat numeroși voluntari și personalul silvic al Ocolului Silvic București.

Anterior, în această parcelă au avut loc lucrări de înlocuire a unei păduri bătrâne de tei, prin tăieri de substituire, iar terenul șantierului de împăduriri a fost pregătit încă din toamna anului trecut, pentru o nouă pădure de frasin.

În această campanie de împăduriri de primăvară, în fondul forestier proprietatea publică a statului, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va planta 23 de milioane de puieți forestieri și va regenera natural peste 6.400 de hectare, iar artificial, prin lucrări de împăduriri, alte 2.600 de hectare.

În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.330 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 48.604 hectare prin regenerări naturale și 23.726 hectare prin lucrări de împăduriri, pentru toate lucrările curente de regenerare, lucrări de împăduriri, refaceri și completări, fiind ultilizați circa 132 milioane de puieți forestieri, produși în pepinierele silvice proprii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati