Zeci de câini au fost găsiţi de ASPA pe o proprietate din apropierea Deltei Văcăreşti

ASPA a descoperit, în urma unei sesizări, 25 de câini pe o proprietate din apropierea Deltei Văcăreşti, în Sectorul 4 al Capitalei. 17 câini erau închişi în ţarcuri, iar 8 în libertate. Cei mai mulţi erau nesterilizaţi. Proprietarul a fost amendat, transmite News.ro, citată de G4Media.

”25 de câini au fost găsiţi pe proprietatea unui locuitor din apropierea Deltei Văcăreşti, din sectorul 4, de către Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti şi colegii noştri de la Serviciul Intervenţii, care au răspuns unei sesizări privind o haită de câini aflată în liberate”, anunţă, vineri, ASPA.

Instituţia precizează că la adresa indicată au fost găsiţi 17 câini închişi în ţarcuri şi 8 care se aflau în libertate. Dintre cei aflaţi liberi, doar 3 câini erau sterilizaţi şi unul microcipat.

”Acest caz este reprezentativ pentru modul în care câinii nesterilizaţi din gospodării se înmulţesc necontrolat şi dau naştere altor câini care sunt abandonaţi şi ajung pe domeniul public, alimentând în permanenţă străzile Capitalei, au mai transmis oficialii ASPA.

Aceştia anunţă că deţinătorul câinilor a fost amendat de către poliţiştii locali, iar ASPA îl va sprijini cu sterilizarea şi microciparea câinilor în cadrul campaniei gratuite pentru câinii de rasă comună, cu deţinător.

Sterilizarea şi microciparea câinilor de rasă comună sunt obligatorii prin lege.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati