Zeci de profesori de la Colegiul Gheorghe Șincai refuză să intre la ore și protestează față de numirea unui nou director

Zeci de profesori de la Colegiul Gheorghe Șincai din Capitală protestează marți și refuză să intre la ore, fiind nemulțumiți că Inspectoratul Școlar București vrea să numească un nou director.

Cadrele didactice spun că măsura a fost luată pentru ca noua conducere să sprijine decizia Primăriei Sectorului 4 de a muta colegiul în altă locație, scrie Buletin de București.

Edilul Daniel Băluță a anunțat anul trecut că liceul va intra într-un amplu proces de consolidare și modernizare, iar elevii vor fi mutați în clădirea fostului Colegiu Tehnic „Petru Rareș”.

”Clădirea în care funcționează Colegiul Național „Gheorghe Șincai” va intra în luna septembrie într-un amplu proces de consolidare și modernizare, elevii acestei unități de învățământ urmând a-și desfășura activitatea în clădirea fostului Colegiu Tehnic „Petru Rareș”, proaspăt rebilitată și autorizată ISU”, transmitea primăria anul trecut, potrivit sursei citate.

Profesorii și Consiliul de Administrație al colegiului au refuzat mutarea și au contestat nevoia de consolidare a clădirii.

În aceste condiții, luni, primăria Sectorului 4 a solicitat instanței evacuarea liceului. Magistrații vor judeca cererea pe 16 februarie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati