Zelenski, mesaj pentru Biden în Congresul american: A fi liderul lumii înseamnă a fi liderul păcii

0

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut Statelor Unite, într-un discurs susținut miercuri în Congresul american, să „facă mai mult” în „cea mai întunecată perioadă” pentru țara sa și pentru întreaga Europă.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat miercuri prin videoconferință Congresului SUA și a cerut Statelor Unite să ofere mai mult ajutor pentru Ucraina, fiindcă „destinul țării noastre este decis în aceste momente”.

Zelenski a cerut din nou instituirea unei no-fly zone deasupra Ucrainei

Zelenski a cerut din nou instituirea unei no-fly zone deasupra Ucrainei, cerere respinsă deja de președintele Biden și liderii NATO. Zelenski a prezentat și un video cu atacurile Rusiei în Ucraina și a fost aplaudat la scenă deschisă de membrii Congresului SUA.

Zelenski a cerut Congresului SUA să furnizeze Ucrainei mai multe arme.

”Aveţi pagini care vă permit să îi înţelegeţi pe ucraineni”

Liderul de la Kiev a declarat că „ofensiva Rusiei este brutală”, iar poporul ucrainean trăiește „sub teroare zi și noapte” din cauza bombardamentelor rusești asupra orașelor. „Avem nevoie de voi acum, amintiți-vă de 11 septembrie”, a afirmat Zelenski.

„În marea istorie a dumneavoastră, aveţi pagini care vă permit să îi înţelegeţi pe ucraineni.
Amintiţi-vă de Pearl Harbor, acea dimineaţă groaznică de 7 decembrie 1941, când cerul dumneavoastră era acoperit de avioanele care vă atacau. Amintiţi-vă de 11 septembrie, acea zi teribilă din 2001″., a precizat acesta.

După ce a susținut mare parte a discursului în ucraineană, Zelenski a vorbit în engleză și i s-a adresat direct președintelui Joe Biden: ”Sunteți liderul acestei națiuni. Vă doresc să fiți liderul întregii lumi. Să fii liderul lumii înseamnă să fii liderul păcii”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version