Ziua Marinei 2020, fără spectatori – Programul evenimentelor de la Constanța

0

Ziua Marinei Române din acest an este sărbătorită altfel, din cauza pandemiei de Covid-19. Potrivit unui comunicat al Ministerul Apărării Naționale (MApN), ediţia din 2020 a Zilei Marinei Române este dedicată împlinirii a 160 de ani de la înfiinţarea Forţelor Navale Române şi se desfăşoară, spre deosebire de anii trecuţi, cu precădere, în mediul online. 

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la festivităţile prilejuite de Ziua Marinei Române organizate la Constanţa.

  • Sâmbătă, 15 august, de Ziua Marinei Române, va avea loc defilarea navelor militare pe mare, de la Constanţa la Midia, între orele 11,30 – 13,30, iar pe Dunăre, la Brăila şi la Tulcea, navele militare fluviale vor saluta publicul în intervalul orar 10,00 – 11,00.Pe pagina oficială de Facebook a Forţelor Navale au fost lansate, pe 5 august, concursurile tematice „Marea în culori” (concurs de fotografie digitală) şi „Ce fac Forţele Navale Române pentru tine?”, precum şi proiectele virtuale „Lecţia de istorie”, „Oameni în uniformă de marină” şi „Portret de marinar, schimb de generaţii”, care oferă publicului posibilitatea de a interacţiona şi de a-i cunoaşte mai bine pe marinarii militari.Ziua tradițională a porților deschise se va desfășura tot în mediul online duminică, 9 august, când reprezentanții Marinei Militare Române vor prezenta, pe pagina oficială de Facebook, tururi virtuale în porturile Constanța, Brăila, Mangalia și Tulcea. Anul acesta nu va lipsi din program nici Muzica Militară a Forțelor Navale, care va susține recitaluri ce vor putea fi urmărite, de asemenea, tot pe pagina de Facebook a FNR.

Sâmbătă, 15 august, va avea loc defilarea navelor militare pe mare, de la Constanța la Midia, între orele 11.30 și 13.30, iar pe Dunăre, la Brăila și la Tulcea, navele militare fluviale vor saluta publicul în intervalul orar 10.00 și 11.00.

Sursa: b1.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version