1 Mai în București. Lista completă a evenimentelor din acest weekend

Cum te distrezi în București în weekenLd-ul de 1 Mai! Vezi lista completă a evenimentelor din această perioadă.

Cel mai popular eveniment outdoor al Capitalei – „Străzi deschise” va fi reluat începând cu weekendul aceasta, a anunțat Primăria Capitalei.

”Din 29 aprilie și până în 8 octombrie, străzile din centrul orașului vor deveni zone exclusiv pietonale și vor găzdui numeroase evenimente artistice și educaționale, realizate în colaborare cu teatre, instituții culturale, operatori independenți și artiști”, a anunțat primarul Bucureștiului, Nicușor Dan.

  • Calea Victoriei se va deschide pentru pietoni între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei, între orele 𝟭𝟬:𝟬𝟬 𝘀̧𝗶 𝟮𝟮:𝟬𝟬 și va deveni scena unor spectacole de stradă pregătite de teatre şi instituţii culturale ale oraşului.

Peste 200 de autovehicule istorice ale membrilor filialei Bucureşti a Retromobil Club România sunt aşteptate să participe sâmbătă, între orele 10,00-13,00, în Parcul Lumea Copiilor, la Retroparada Primăverii 2023

Pentru a marca Ziua Internațională a dansului, Asociația Colorăm Zâmbete, organizează cea de-a V-a ediție a flashmob-ului aniversarEvenimentul, unic în Bucuresti, prin complexitate și numărul mare de participanți, 400 de copii, va avea loc în Parcul Carol la ora 11:00. 

Expoziţia „Brukenthal Exclusive” la Art Safari. Iubitorii de artă mai au timp până pe 30 aprilie să admire cinci capodopere ale artei universale. Operele de artă provin din patrimoniul Muzeului Naţional Brukenthal şi sunt cele mai valoroase lucrări din România (asigurate în Anglia la 75 de milioane de euro). Cele cinci opere, care au fost aduse de la Sibiu, sunt: „Omul cu tichie albastră”, de Jan van Eyck, „Portret de bărbat citind” şi „Portret de femeie rugându-se”, de Hans Memling, „Ecce Homo”, de Tiţian, şi „Cap de copil”, de Paolo Veronese.

O conferinţă dedicată Zilei Internaţionale a Astronomiei, susţinută de Adrian Şonka, muzeograf la Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu – Secţia Antropologie Urbană a Muzeului Municipiului Bucureşti, va avea loc, sâmbătă, la Palatul Suţu. De asemenea, sâmbătă, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” va funcţiona cu program prelungit.
  • „Observaţiile astronomice se prelungesc până la ora 3.00”, mai informează MMB.
Ilustrate din Bucureștiul Interbelic. The Grand Heritage – Ediția 2023: Expoziția „Ilustrate din Bucureștiul Interbelic” cuprinde un set de 12 fotografii reprezentative ai acelor ani tumultoși, vremuri în care orașul a cunoscut o dezvoltare fără precedent din punct de vedere arhitectural, dar și în care existau contraste la tot pasul. Expoziția va avea loc până la finalul lunii mai 2023 în cadrul galeriei The Grand Avenue, situată la parterul JW Marriott Bucharest Grand Hotel. 
  • Muzeul Naţional de Istorie a României anunţă deschiderea expoziţiei temporare „I love sushi”. Aceasta va fi accesibilă publicului începând de vineri, 28 aprilie 2023, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, Bucureşti. 

Teatrul Masca inaugurează în acest weekend o nouă stagiune de spectacole„sub cerul liber” pentru iubitorii de teatru din Capitală. „ROMÂNI LA PORȚILE LUMII” este un spectacol în două părți (9 personaje de bronz și 9 de porțelan) fiecare dintre acestea fiind programate în zile consecutive. Reprezentațiile vor avea loc în zilele de 29 și 30 aprilie 2023, de la ora 17:30, pe Calea Victoriei (Zona CEC). Accesul este gratuit. 

Și Teatrul Național București – TNB a pregătit câteva spectacole excepționale pentru data de 1 Mai:

  • Călugărița feministă și Misoginul modernist – ora 18:00, Sala Media
  • Ion merge la Hollywood – ora 19:30, Sala Media
  • Amanta – ora 19:30, Sala Pictura
  • Gaițele – ora 20:00, Sala „Ion Caramitru”
  • Steaua fără nume – ora 20:00, Sala Studio
  • Improvisneyland – Comedy show – ora 21:00, Sala Media

Persoanele interesate își pot achiziționa biletele de AICI.

Petrecăreții sunt invitați în minivacanța de 1 Mai la Festivalul Ziua Muncii, organizat la intrarea în Parcul Național, pe Bulevardul Burebista.

Începând de vineri, 28 aprilie, bucureștenii sunt invitați să petreacă la Festivalul Micului cel Mare. Acesta are loc în Parcul IOR din Sectorul 3 al Capitalei, lângă Biserica de lemn Maramureșeană.

Primăria Municipiului București, prin Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), organizează sâmbătă un nou târg de adopții pentru căței. Acțiunea va avea loc la Arena Națională, în zona exterioară (intrarea dinspre str. Maior Coravu, în partea dreaptă), în intervalul orar 10:00 – 18:00.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati