Nicușor Dan: Conturile Primăriei au fost deblocate. De mâine, PMB poate face plăți în contul proiectelor de investiții

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță într-o postare pe Facebook că au fost deblocate conturile Primăriei, după ce Judecătoria Sector 5 a dispus suspendarea provizorie a executării silite în dosarul inițiat de omul de afaceri Costică Constanda.

”Judecătoria Sector 5 a dispus suspendarea provizorie a executării silite în dosarul inițiat de omul de afaceri Costică Constanda.”, anunță Nicușor Dan pe Facebook.

Astfel, începând de mâine, Primăria Capitalei poate face plăți în contul proiectelor de investiții aflate în derulare, mai spune sursa citată.

Cu toate acestea, edilul menționează că ”Primăria Municipiului București va continua negocierile cu familia Constanda, pentru soluționarea situației.”

Conturile Primăriei Capitalei au fost blocate din 4 mai de omul de afaceri Costică Constanda pentru o datorie de circa 120 milioane de euro. Până la rezolvarea situației, Primăria Capitalei nu putea face plăți pentru investiții, ci doar pentru cheltuieli de funcționare.

Nicușor Dan declara atunci că este blocată doar suma principală, nu și penalitățile la zi.

”Este blocată suma principală – care înseamnă 75 de milioane de euro – și dobânda penalizatoare până în anul 2020, când a început acel proces despre care v-am spus că s-a terminat în aprilie 2020, deci vorbim undeva de ordinul a 120 de milioane de euro”, a explicat edilul.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati