Al doilea Paște în pandemie. Raed Arafat, noi precizări: „Speranța este să avem mai multă libertate…”

Raed Arafat a declarat că măsurile vor fi adaptate pentru noaptea Paștelui. „Speranța este să avem mai multă libertate decât anul trecut, mai aproape de normalitate”, a spus acesta.

Raed Arafat a vorbit, luni seară, despre restricțiile de Paște. Șeful DSU a spus că speră ca în 2021 românii să aibă sărbători pascale apropiate de cele normale, dacă situația pandemică va permite acest lucru.

Arafat: „Speranța noastră este să avem mai multă libertate”

„Speranța noastră este să se ajungă să fie mult mai bine decât anul trecut, adică să nu se sărbătorească în sensul cum s-a sărbătorit anul trecut, ci mult mai bine și mai aproape de normalitate. Normal că aceste lucruri pot fi discutate, nu vin acum să spun că va fi așa sau va fi așa, asta nu e o decizie care o ia doctorul Arafat, e o decizie care se discuta. Speranța noastră este să avem o mai mare libertate decât a fost anul trecut. Depinde și de situația epidemiologică și de toate celelalte aspecte. Dar să vin să spun că mutăm ora și schimbăm slujba, așa ceva va dați seama că sunt bazaconii (referire la fake-news-ul atribuit lui Raed Arafat)”, a declarat Raed Arafat, scrie gandul.ro.

Șeful DSU: „Nu mă grăbesc să mă pronunț eu”

Bineînțeles că Paștele ar putea fi petrecut în carantină în localitățile în care situația epidemiologică o va impune.

„Este posibil, dacă există zone mult mai afectate și situația în ele mult mai gravă, să fie alte măsuri luate. Sperăm să ajungem la Paști să avem o situație mai normală, dar dacă sunt zone sub carantină, care sunt mai afectate, poate că acolo vor fi măsuri speciale, se vor adapta măsurile pentru noaptea Paștelui. Dar nu mă grăbesc să mă pronunț eu”, a mai explicat Raed Arafat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati