Antonel Tănase(PNL Sector 3) intervine în scandalul împușcării lui Arthur, regele urșilor din România: Mă voi ocupa de întocmirea unui proiect de lege care să STOPEZE vânătoarea „sportiva”

În urma scandalului creat după ce Prințul Emanuel de Liechtenstein l-a ucis pe Arthur, regele urșilor din România, deputatul PNL de București, Antonel Tănase, a anuntat joi, 6 mai, că urmează să depună un proiect de lege pentru interzicerea vânătorii ”sportive”. 

  • Antonel Tănase: Nu am să înțeleg niciodată ce este “recreativ” în vânătoarea “recreativ-sportivă”, activitate care ascunde, de fapt, în această denumire cinică, doar suferință și brutalitate în uciderea animalelor sălbatice.

Președintele PNL Sector 3 argumenteaza ca activitatea ascunde „doar suferunta si brutalitate in uciderea animalelor salbatice”.

Liberalul afirma ca vanatorii se folosesc de legile „prea permisive” ale Romaniei pentru a ucide diverse specii protejate.

„In Romania este legal vanatul pentru pastrarea echilibrului ecologic sau in scop didactic si este permisa si asa zisa vanatoare recreativ-sportiva, in spatele careia stau, de fapt, crime impotriva animalelor, comise de indivizi care se folosesc de legile prea permisive ale acestei tari, pentru a ucide cu sange rece specii protejate.”, a adaugat Tănase în postarea de pe facebook.

Parlamentarul a explicat apoi ca va depune un proiect de lege prin care sa se interzica vanatoarea sportiva.

Antonel Tănase: Ma voi ocupa de intocmirea unui proiect de lege care sa stopeze vanatoarea „sportiva”. Nu suntem o tara din lumea a treia unde se joaca „printii” omorandu-ne ursii, ci suntem un Stat demn, cu legi clare si intolerant la crime brutale asupra animalelor

Antonel Tanase mai explica ca nu animalele sunt vinovate de defrisari di distrugerea habitatului natural, ci oamenii.

Urs
Foto: Agent Green

„Au ajuns sa vina in tara asta tot felul de „printi” care ne omoara ursii, pe care apoi ii cara in portbagaje mandrindu-se cu trofeul plin de sange, si au ajuns sa fie stapanii padurilor niste „barbati” care s-au plictisit de avioane particulare si sute de masini de colectie si cred ca milioanele lor de euro le permit si „derogari” de la crima.

Nu exista nicio justificare rezonabila sa iei viata unui animal salbatic, pentru ca nu animalele sunt vinovate de defrisari si distrugerea habitatului natural, ci oamenii, si nici nu cred in dubla masura: daca am militat pentru raspundere penala in cazul lovirii sau maltratarii unui caine sau unei pisici, voi depune un proiect de lege prin care sa fie interzisa aceasta vanatoare „recreativa”, prin care este permisa uciderea unui animal salbatic cu ‘echipament adecvat'”, conchide deputatul liberal.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati