Aproximativ 3.000 de aparate de iluminat, montate din luna decembrie în Capitală

Un număr 2.128 de aparate de iluminat stradal LED şi 713 aparate de iluminat pietonal au fost montate, în Capitală, din luna decembrie până în prezent, anunţă Nicuşor Dan.

Acestea au fost instalate pe unele dintre cele mai circulate bulevarde din Capitală Iancu de Hunedoara, Şoseaua Mihai Bravu, Şoseaua Ştefan cel Mare, Şoseaua Colentina, la Piaţa Victoriei, a scris edilul general, pe Facebook.

„În prezent, se lucrează pe Şos. Kiseleff şi Bd. Regele Mihai I unde vor fi montate 409 aparate LED. În total, în această etapă vom instala în oraş 3.200 de aparate LED de ultimă generaţie, dotate cu sistem de telegestiune prin care se vor asigura controlul şi monitorizarea individuală, de la distanţă.

Pe lângă acestea, vom monta şi echipamente LED pe care le vom achiziţiona din fonduri nerambursabile obţinute de la Administraţia Fondului pentru Mediu. La finalul acestei etape, Capitala va beneficia de un sistem de iluminat eficient, cu limitarea impactului asupra mediului şi cu o reducere a consumului de energie cu aproximativ 60%”, a precizat Nicuşor Dan.

La mijlocul lunii decembrie 2023, el anunţa că a început instalarea a 3.250 de aparate tip LED de ultimă generaţie – 2.355 pentru iluminat stradal rutier şi 895 – iluminat stradal pietonal.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati