Asociaţia Peisagiştilor vrea să ajute Primăria Capitalei să salveze Parcul Cişmigiu

Asociaţia Peisagiştilor din România (AsoP) – Filiala Bucureşti a înaintat către Primăria Capitalei o propunere pentru realizarea unei cooperări care are ca scop salvarea și reabilitarea Parcului Cișmigiu.

AsoP Bucureşti şi-a arătat astfel disponibilitatea de a asigura expertiza necesară pentru elaborarea şi implementarea unui plan de gestionare adecvat, dar şi pentru atragerea de finanţări.

„În baza protocolului de colaborare dezvoltat conform prevederilor HCGMB nr. 160/2016, AsoP Bucureşti şi-a arătat astfel disponibilitatea de a asigura expertiza necesară pentru elaborarea şi implementarea unui plan de gestionare adecvat şi pentru atragerea de finanţări pentru realizarea propriu-zisă a activităţilor specializate necesare pentru a oferi o şansă de supravieţuire celei mai emblematice grădini istorice din România.

AsoP Romania

Starea deplorabilă în care se află în prezent Parcul Cişmigiu este cauzată de lipsa resurselor financiare, de absenţa expertizei necesare la nivelul administraţiei publice, precum şi cadrului instituţional format din entităţi cu atribuţii incerte sau contradictorii”, se arată în scrisoare.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a AsoP România, cooperarea ar putea reprezenta un exemplu pentru gestionarea spaţiilor verzi atât pentru Bucureşti, cât şi pentru alte localităţi din ţară.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati