Asociația Pro Consumatori arată ce pericol este ascuns în pungile cu chipsuri

Asociația Pro Consumatori atrage atenția asupra riscurilor pe care îl are consumul de chipsuri în cazul copiilor. Specialiștii în siguranță alimentară au făcut un experiment, achiziționând 27 de tipuri de chipsuri, pe care le-au analizat și au observat că au în compoziție ingrediente care pot provoca alergii și alte boli grave, potrivit b1tv.ro.

„În marea lor majoritate, chipsurile sunt adevărate bombe alimentare pentru copiii noștri. Din păcate, părintii nu-și fac timp să înțeleagă eticheta acestui tip de fast food. În cazul unei pungi de chipsuri cu gust de cașcaval, o să găsească următoarele ingrediente: cartofi, un mix de trei uleiuri vegetale şi un mix de ingredient cu gust de cașcaval. În compoziţia acestui ultim mix există 3 tipuri de potențiatori de arome: monoglutamat de sodiu, guanilat disodic și inozinat disodic, iar cantitatea de caşcaval este de 0,33%, o cantitate infimă, greu de apreciat”, a explicat președintele Asociației Pro Consumatori într-o intervenție în matinalul prezentat de Luiza Cergan pe B1 TV.

Ce boli provoacă chipsurile cu arome artificiale?

Consumul de chipsuri dă dependență și provoacă boli cu care copii se luptă întreaga viață: alergii alimentare, boli autoimune, obezitate, boli osoase, cardiovasculare.

„Aceşti potenţiatori de gust şi aromă provoacă alergii alimentare, boli autoimune, care nu pot fi tratate decât prin restricții alimentare, pe care copilul va trebuie să le țină și care îi vor afecta calitatea vieţii pe tot parcursul acesteia. Părinții ar trebuie să se uite și pe declaraţia nutriţională, care este pentru 100 g produs, unde vor avea surpriza să constate că prin consumul unei pungi de 130 gm, copiilor lor asimilează 7.002 calori, ceea ce înseamnă aproape jumătate din cantitatea necesară pe întreagă zi. În aceea zi, copii mai consumă şi alte alimente şi cantitatea depășește 3000 calorii, care nefiind consumate, se transforma în greutate corporală, adică obezitate în timp, însoțită de boli de natura osoasă, cardiovasculare și alte boli cronice. Chipsurile sănătoase sunt foarte puţine, însă copiii sunt atrași de acele arome alimentare care creeze dependență și îi determină să le ceară mereu. Dependența vine din utilizarea acelor potențiatori de gust şi aromă”, a declarat Costel Stanciu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati