Au fost terminate lucrările de modernizare a unui segment de magistrală de termoficare din zona Ferentar

Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Energetica Servicii, a finalizat lucrările de modernizare a unui segment de magistrală de termoficare din zona Ferentari.

”Un nou tronson de rețea primară de termoficare cu o lungime de 1000 m va fi dat în exploatare după ce a fost reabilitat. Lucrările sunt aferente Obiectivului 6 – Magistrala Progresu – Ferentari, care are o lungime de totală de 12,8 kilometri și deservește zonele Ferentari, Sebastian, Calea Rahovei. Acesta alimentează 16 puncte termice care asigură furnizarea energiei termice pentru un număr de 241 de scări de bloc, în jur de 10.000 de apartamente, un liceu și o școală.

Această investiție presupune înlocuirea conductelor vechi cu unele noi, preizolate, dotate cu senzori de detecție a avariilor.

Până în prezent, au fost schimbate conducte pe o lungime totală de 9 km. Lucrările vor continua și pe parcursul sezonului rece, astfel încât acest obiectiv să fie finalizat în integralitate în primăvara anului viitor”, a spus primarul general, Nicușor Dan:

De asemenea, luna aceasta au fost demarate și lucrările de aducere a terenului la starea inițială, respectiv asfaltarea tuturor perimetrelor afectate de săpături pentru accesul în galeriile de termoficare.

Calea Ferentari, precum și trotuarele adiacente sunt redate circulației, după finalizarea turnării asfaltului, în zonele în care lucrările de modernizare a rețelei de termoficare au fost finalizate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati