Bannere de aproape 100 de metri cu mesajul „Tăiaţi pensiile speciale”, afişate în faţa Guvernului

Sute de oameni au ridicat, în Piaţa Victoriei, un mesaj uriaş adresat coaliţiei de guvernare PNL+PSD+UDMR, cu textul „Tăiaţi pensiile speciale!”.

Protestul a fost organizat de Comunitatea Declic, cu sprijinul Corupţia Ucide, Funky Citizens, Geeks for Democracy şi Iniţiativa România. Aproximativ trei sute de oameni au ridicat trei pânze, lungi a câte 30 de metri fiecare, şi au format în Piaţa Victoriei mesajul ,,Tăiaţi pensiile speciale!”.

„Mesajul oamenilor de aici, din piaţă, dar şi al celor de acasă, care au semnat petiţia Declic, este simplu: Ne-am săturat de atâtea declaraţii, tăiaţi odată pensiile speciale! Nu vrem să pierdem banii europeni, peste un miliard de euro pentru investiţii, pentru că politicienii îi ţin în braţe pe viitorii pensionari speciali”, a declarat Cătălina Hopârteanu, coordonatorul campaniei Declic Tăiaţi pensiile speciale.

Acţiunea din Piaţa Victoriei a fost un semnal de alarmă şi pentru Bruxelles. Politicienii tergiversează tăierea pensiilor speciale şi eliminarea inechităţilor dintre pensionari, iar România riscă să piardă astfel banii din PNRR. Actualul proiect promovat de coaliţia PNL+PSD+UDMR doar se ,,preface” că taie pensiile speciale.

„Cerem coaliţiei PNL-PSD-UDMR să refacă, în Camera Deputaţilor, proiectul de lege privind pensiile speciale. Să elimine inechităţile dintre pensionari şi cumulul pensiei speciale cu salariul. Un om care nu mai poate munci la 45 de ani şi se pensionează, cum mai poate apoi să se angajeze şi să încaseze şi pensie, şi salariu?! Unde mai pui că, de multe ori, pensionarii speciali îşi găsesc tot la stat câte un post călduţ de bugetar”, a adăugat Cătălina Hopârteanu, coordonatorul campaniei Declic Tăiaţi pensiile speciale.

Petiţia semnată de aproape 150.000 de cetăţeni care cer eliminarea pensiilor speciale poate fi citită şi semnată aici: https://go.declic.ro/tps-2803

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati