Care este stadiul pregătirilor pentru campania de vaccinare

Pregătirile pentru campania de vaccinare împotriva COVID-19 sunt apropae de final iar autoritățile spun că doresc să facă o simulare pentru a identifica posibile probleme ce ar putea apărea.

„Am evaluat stadiul activităților în momentrul de față, ce mai avem de îndeplinit până la sfârșit de decembrie, pentru a fi pregătiți să începem vaccinarea după finalul lunii decembrie”, a spus Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, scrie Digi24.

Acesta a precizat că au fost stabilite cele mai importante centre de stocare și administrare a vaccinului, cât și modul de transport al dozelor care trebuie păstrate la minus 70 de grade Celsius.

„În cadrul procesului de vaccinare, fiecare persoană va fi evaluată în centrul de vaccinare, va face o evaluare a temperaturii, după care urmează un triaj epidemiologic în care se insistă pe tot ce înseamnă date care țin de istoricul îndepărtat al pacientului.

Vor fi disponibile în orice centru de vaccinare truse de rapiditate de acțiune, în caz de reacție alergică majoră, adică seringi umpute cu adrenalină în diluție”, a aăugat el.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati