Ciolacu: Guvernul României demonstrează un angajament ferm în protejarea mediului și în promovarea unui mod de viață durabil

Guvernul României, prin Cancelariei Prim-Ministrului și Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, contribuie activ la cel mai mare târg de energii regenerabile și protecția mediului din România – Green Energy Expo & Romenvirotec și Forumul Internațional de Mediu, care au debutat astăzi, la București.

„România este un exemplu de progres în adoptarea și implementarea unor politici și proiecte sustenabile. De la asigurarea independenței energetice și pașii importanți în gestionarea eficientă a deșeurilor, de la Sistemul de Garanție-Returnare și implementarea Planului de Acțiune pentru Economia Circulară, de la Climate Change Summit și seria de conferințe regionale Circulario, Guvernul României demonstrează un angajament ferm în protejarea mediului și în promovarea unui mod de viață mai durabil”, subliniază mesajul premierului Marcel Ciolacu, transmis de consilierul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, Mihaela Frăsineanu.

După o întrerupere de 10 ani, a fost reluat parteneriatul Cancelariei Prim-Ministrului și Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor cu organizatorii.

Acest parteneriat a fost concretizat în redeschiderea Green Energy Expo & Romenvirotec, târgul de mediu românesc, care, de data aceasta, se adresează și energiei verzi, transmite sursa citată.

Concomitent, se desfășoară Forumul Internațional de Mediu, conferința eveniment ce constituie o platformă valoroasă pentru schimbul de cunoștințe și bune practici la nivel internațional.

La evenimente au mai participat, din partea Guvernului, alături de consilierul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, Mihaela Frăsineanu, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor , Mircea Fechet, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, secretarul de stat în Ministerul Cercetării, Digitalizării și Inovării, Bogdan Mihai Dumea.

Desfășurat în perioada 11-13 aprilie 2024, la Centrul Expozițional Romexpo, la acest târg vor participa peste 150 de brand-uri internaționale și locale din domeniile energetic și protecției mediului, 40 de speakeri internaționali și locali și vor avea loc demonstrații de tehnologii și echipamente pe teren exterior.

Evenimentul va oferi o varietate impresionantă de standuri și expoziții, inclusiv standuri de mari dimensiuni (400 de mp).

Concomitent cu expoziția de prestigiu în domeniul energiei verzi și protecției mediului, are loc și Forumul Internațional de Mediu, organizat de revista Infomediu Europa, în parteneriat cu Cancelaria Prim-Ministrului și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Evenimentul include sesiuni plenare, workshop-uri și paneluri de discuții, cu scopul de a aduce împreună lideri de opinie, experți internaționali, reprezentanți ai Guvernului și inițiative private pentru a dezbate și dezvolta soluții sustenabile pentru provocările globale ale mediului.

Sursa foto: Facebook / Mircea Fechet

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati