Ciprian Ciucu desfiinţează o direcție din Primăria Sector 6: O instituţie călduță pentru unii/ Urmează ”o lungă serie de schimbări”

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat că pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de joi se regăsesc două proiecte de hotărâri prin care organigrama Primăriei se calibrează pe o viziune de dezvoltare mai realistă, respectiv se desfiinţează Direcţia de Administrare a Fondului Locativ Sector 6.

„Astăzi, Consiliul Local va vota două proiecte de hotărâri prin care (1) calibrăm organigrama pe o viziunea de dezvoltare mult mai realistă şi (2) desfiinţăm o structură inutilă, Direcţia de Administrare a Fondului Locativ Sector 6, structură care nu mai există sub această formă la nicio altă primărie”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Se înființează două direcții suport esențiale

Cu privire la organigrama Primăriei Sectorului 6, Ciucu a menţionat că s-a avut în vedere înfiinţarea a două direcţii suport esenţiale, una dintre ele fiind Direcţia de Fonduri Externe, care va avea ca obiectiv atragerea de fonduri europene şi creşterea semnificativă a bugetului de investiţii.

Ciprian Ciucu a menţionat că actuala structură, organizată la nivel de serviciu, este neprofesionalizată şi cu rezultate foarte modeste.

Primarul a menţionat că mai este vorba despre Direcţia de informatizare a serviciilor publice, el afirmând că va elimina risipa de la nivelul întregii primării (zeci de contracte inutile/inoportune), va optimiza costurile şi va informatiza serviciile publice.

„Cine se va uita pe organigramă va observa că direcţiile de bază sunt organizate la nivel de direcţii generale, cu mai mulţi angajaţi, iar direcţiile suport sunt doar direcţii simple sau servicii. Nu trebuie să vă mai spun că o primenire, în termeni de competenţe, Primăriei Sectorului 6 este foarte necesară, acum standardele de management fiind la nivelul anilor ’90”, a explicat Ciprian Ciucu.

„O instituţie ‘călduţă’ pentru unii, cu 50 de angajaţi, maşini, sedii şi buget separat”

În ceea ce priveşte Direcţia de Administrare a Fondului Locativ Sector 6, el a spus că nu vede rostul unei instituţii de sine stătătoare care să administreze circa 1.400 de locuinţe, din care doar aproximativ 300 mai sunt chiriaşi, catalogând-o drept o instituţie „călduţă” pentru unii, cu 50 de angajaţi, maşini, sedii şi buget separat.

„Astfel, doar o fracţie dintre angajaţii cu roluri bine stabilite şi cu treabă de făcut vor trece la ADP Sector 6 şi îşi vor continua activitatea de acolo. DAFL S6 administra în general locuinţele din Cartierul Brâncuşi şi îi asigur pe cetăţenii din acest cartier că nu vor avea de suferit în timp ce le transmit că pe măsură ce devin proprietari (oameni responsabili de proprietatea lor) este timpul să capete acele deprinderi care vin cu calitatea de proprietar. (Şi da, vom trata cu prioritate drumul Valea Doftanei)”, a afirmat Ciprian Ciucu.

Ciucu: ”Primele dintr-o lungă serie de schimbări”

El a menţionat că aceste modificări de structuri sunt făcute pe baza unor analize amănunţite şi sunt doar primele dintr-o lungă serie de schimbări care au ca scop optimizarea, profesionalizarea şi eficientizarea aparatului Primăriei Sectorului 6, care, pe lângă primărie, mai are în subordine opt instituţii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati