Clotilde Armand a convocat vineri o nouă şedinţă a Consiliului Local pentru adoptarea bugetului pe 2023

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat vineri, de la ora 12.00, o nouă şedinţă a Consiliului Local Sectorul 1 pentru dezbaterea şi adoptarea proiectului de buget pe anul 2023.

”Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti a comunicat în cursul zilei de joi faptul că mai multe amendamente propuse şi votate de consilierii locali la proiectul de buget sunt nelegale şi a cerut reanalizarea şi revotarea întregului proiect „la proxima şedinţă a Consiliului Local. Mai mulţi consilieri locali au părăsit şedinţa joi seara când trebuia să se discute şi să se voteze proiectul de buget, aşa cum a cerut Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti. Şedinţa a fost închisă din lipsă de cvorum”, arată Primăria într-un comunicat oficial.

Potrivit Primăriei Sector 1, prezentă la dezbaterile de joi seară, Clotilde Armand a arătat Consiliului Local că în acest moment PNL şi PSD încalcă legea şi blochează funcţionarea Sectorului 1.

”Din 28 martie 2023, de când a fost votat bugetul, Primăria Sectorului 1 a încercat să găsească soluţii juridice pentru a ieşi din criza bugetară provocată de introducerea în proiectul de buget a unor amendamente nelegale”, se arată în comunicat.

“Trebuie să luptăm pentru absolut orice aici în Consiliul Local. Mă adresez dumneavoastră, consilierilor locali ai Sectorului 1, responsabili de această comunitate. De trei luni încercăm să avem un buget votat, fără de care nu putem să funcţionăm. Primăria, comunitatea Sectorului 1, toate contractele pe care le avem, nu pot funcţiona fără acest buget. Din data de 1 mai, 40 de contracte de la primărie vor fi oprite şi vor fi sistate şi plăţile dacă nu vom avea un buget funcţional. La ora actuală bugetul nu este funcţional. Din 28 martie, de când a fost votat bugetul, căutăm soluţii pentru a ieşi din criza bugetară provocată de amendamentele dumneavoastră, amendamente ilegale, inoperabile, care duc la un buget absurd, cu cifre negative. Un buget inoperabil”, a spus Clotilde Armand.

”La ora actuală bugetul pe care îl avem, nu este unul operabil”

Ea precizează că ”astăzi, trebuie să urmărează instrucţiunile care au fost date de prefectură”.

”Este posibil să ieşim din acest impas creat de amendamentele absurde, ilegale şi inoperabile votate de dumneavoastră. Trebuie să urmărim instrucţiunile prefecturii. Şi prefectura ne-a spus clar, trebuie să votăm acest buget reexaminat, ca să îl aducem într-o formă care poate fi operabilă, care poate fi acceptată de Ministerul Finanţelor pentru a putea funcţiona. Dacă vrem să blocăm Primăria, atunci ignoraţi ce spune doamna prefect. Dacă vrem să deblocăm situaţia şi să avem o Primărie funcţională, dacă vrem ca mâine să putem să funcţionăm în şcolile noastre, în toate centrele noastre,  să putem să plătim bursele, să putem să plătim asistenţă socială, să putem să plătim afterschool-ul, trebuie să votaţi această reexaminare. La ora actuală bugetul pe care îl avem, nu este unul operabil. Nu este acceptat de Ministerul Finanţelor, are nişte cifre negative, este un buget cu amendamente ilegale, aşa cum a specificat şi doamna Prefect. Vă mulţumesc mult şi apelez la responsabilitatea dumneavoastră,” a declarat Clotilde Armand.

Prefectura Capitalei a anunţat că, din data de 27 aprilie atunci când a fost publicată pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti Hotărârea Consiliului Local, bugetul Sectorului 1 are un buget legal aprobat.

Sebastian Burduja, liderul PNL Sector 1, a anunţat joi că împreună cu PSD depun o plângere penală pe numele primarului Clotilde Armand, pentru falsificarea deciziei Consiliului Locale privind bugetul pe 2023. El a precizat că este fără precedent ca un primar să falsifice bugetul pe care îl adoptă Consiliul Local iar primarul este cea mai mare dezamăgire din politica românească.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati