CNAIR, avertisment pentru șoferi pe perioada Codurilor de vreme rea

Pentru perioada, 11 februarie, ora 12:00 – 12 februarie, ora 18:00, a fost extins codul galben de polei şi ninsori viscolite în nord-vest, nord, centru, est şi sud-estul ţării şi a fost emis un cod portocaliu de vânt şi viscol în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

În aceste regiuni, în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) vor fi precipitaţii în majoritatea lor, la început ploi apoi predominant ninsori. Se va depune un strat de zăpadă, pe alocuri consistent, iar local se va semnala polei sau gheţuş.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzaţia de frig, cu viteze de 55…65 km/h şi temporar peste 70…80 km/h, mai ales în centru, sud şi est. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureş şi la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată. În acelaşi timp, intensificări ale vântului vor mai fi şi pe parcursul zilei de sâmbătă (13 februarie), dar pe arii mai restrânse şi în special în zonele de munte şi în Moldova.

Pentru perioada, 11 februarie, ora 18:00 – 12 februarie, ora 18:00, a fost emis un cod portocaliu de vânt şi viscol în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

În intervalul menţionat, în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini de peste 1500 m vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de peste 110…130 km/h. În noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) va ninge viscolit, apoi zăpada va fi spulberată puternic. Temporar vizibilitatea va fi redusă semnificativ, sub 50 m.

CNAIR face apel la conducătorii auto să circule cu atenţie şi prudenţă, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

Ttoate direcţiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate şi vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati