Concluzii după negocierile din Turcia. Dmytro Kuleba: ”Ucraina nu va renunța”

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a declarat joi, în contextul întâlnirii cu omologul său rus, Serghei Lavrov, că nu s-au înregistrat progrese în sensul încetării confruntărilor militare în Ucraina, precizând însă că negocierile vor continua.

Kuleba trensmite că ”Ucraina nu va renunța”, transmite publicația ucraineană lb.ua.

„Suntem pregătiți pentru diplomație, dar nu există încă decizii diplomatice – ne vom sacrifica pentru a ne proteja pământul și poporul de agresiunea rusă”, a spus ministrul, scrie G4Media.

El a adăugat că negocierile în acest format vor continua atunci când partea rusă este pregătită pentru o conversație de fond, mai degrabă decât să-și răspândească narațiunile propagandistice.

Kuleba a adăugat că urmează să se întâlnească cu două sarcini: să cadă de acord asupra unui coridor umanitar pentru civilii din Mariupol, unde situația a devenit catastrofală din cauza acțiunilor Rusiei și să convină măcar asupra unui armistițiu zilnic pentru a răspunde nevoilor civililor.

„În ceea ce privește prima întrebare, sper că Lavrov va comunica cu factorii de decizie și coridorul umanitar va funcționa”, a spus Kuleba.

El a subliniat că este imposibil să se oprească războiul dacă țara atacatoare nu vrea să facă acest lucru.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati