Control în hala de pește din Obor: ANSVSA a dat amenzi de 72.000 de lei și a confiscat 254 kg de pește

ANSVSA anunţă că a efectuat săptămâna trecută o acţiune fulger de control în hala de peşte din Piaţa Obor, la 12 unităţi în vederea asigurării condiţiilor de igienă în care sunt recepţionate, depozitate şi valorificate diverse sortimente de peşte si produse din pescuit.

  • Astfel, în urma controalelor au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 72.000 de lei. Totodată, au fost confiscate 254 kg de peşte şi produse din pescuit.

Inspectorii ANSVSA au efectuat pe data de 24 martie o serie de controale fulger în hala de peşte din Piaţa Obor din Bucureşti.

Principalele neconformităţi constatate şi sancţionate au fost: nerespectarea normelor privind condiţiile de depozitare, etichetare, ambalare şi manipulare a produselor alimentare: nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi de valorificare a produselor alimentare, precum şi a instalaţiilor, utilajelor şi a ustensilelor de lucru folosite; încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind demonstrarea trasabilităţii produselor şi lipsa programelor de autocontrol în cadrul unităţilor”, arată ANSVSA.

De asemenea, ANSVSA recomandă tuturor consumatorilor să achiziţioneze produse alimentare numai din unităţi sau spaţii aflate sub control sanitar veterinar.

”Numărul de telefon al „Call Center”-ului ANSVSA este 0800.826.787 şi poate fi apelat gratuit de către cetăţeni, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor”, afirmă Autoritatea.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati