Cum va încerca un antreprenor să-și convingă angajații să se vaccineze anti-COVID

Pentru antreprenorii din industrai HoReCa vaccinul vine ca o gură de oxigen. Dragoș Dumitrescu, un antreprenor cu 41 de angajați, spune că ar vrea ca toți angajații săi se vaccineze împotriva COVID, însă nu-i poate obliga. Cu toate acestea, precizează că din punct de vedere legal poate să le ceară să vină în fiecare zi cu un test negativ, iar așa ar putea să-i convingă.

„Nu e legal să obligi, suntem în 2021, dar voi încerca să fie cumva o obligativitate treaba asta. Dacă nu o să se vaccineze, dacă nu o să înțeleagă că este bine pentru toată lumea, o să-i pun să vină în fiecare zi cu câte un test COVID, să văd că sunt negativi – să vedem dacă pot să facă treaba asta – pentru că asta am voie să fac”, a spus Dragoș Dumitrescu, potrivit Digi24.

El și-a explicat alegerea: „Cine lucrează în industria HoReCa știe foarte bine despre ce e vorba, și cu angajații, și cum merg lucrurile, mai ales în momentul acesta. Este foarte greu”.

Din cauza pandemiei, spune că a adunat datorii către stat de peste 100.000 de euro.

„Eu am încercat din martie, de când este această pandemie/criză, să țin toți angajații. N-am dat pe nimeni afară și din cauza asta am acumulat datorii către stat de peste 100.000 de euro”, a mai spus antreprenorul.

„Până la urmă, e o chestie normală – și de gripa normală ne vaccinăm în fiecare an – eu cred că va deveni o normalitate”, a completat el.

Antreprenorul a spus că nu doar vaccinarea reprezintă ieșirea din criză în care se află industria ospitalității, ci și granturile promise de guvern și care încă nu au ajuns din octombrie. „Sunt foarte puțini care au primit și ne bazăm pe treaba asta, pentru că datoriile se adună”, a subliniat el.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati