Daniel Băluţă: Spitalul ‘Bagdasar-Arseni’ va avea în curând o nouă Unitate de Primiri Urgenţe

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunţat luni că Spitalul ‘Bagdasar-Arseni’ va avea în curând o nouă Unitate de Primiri Urgenţe.

„Servicii medicale demne de o ţară europeană! În curând, Spitalul ‘Bagdasar-Arseni’ va avea o unitate de primiri urgenţe nouă, dotată cu echipamente de ultimă generaţie, care îi va ajuta pe doctorii de la ‘Bagdasar’ să ofere oamenilor în nevoie o intervenţie rapidă şi sigură. Aparatura medicală a fost adusă deja şi urmează să fie montată. În paralel, constructorii se ocupă de ultimele detalii şi finisaje”, a postat Daniel Băluţă, luni, pe Facebook.

Primăria Sectorului 4 anunţa pe 8 mai 2020 că va construi o nouă Unitate de Primiri Urgenţe în curtea spitalului, că aceasta va fi amenajată pe o suprafaţă de 1.236 mp, va avea un regim de înălţime S+P+2E şi va fi conectată, printr-o pasarelă suspendată, de corpul C al spitalului, la nivelul etajului 2.

„Noua structură va permite astfel desfăşurarea activităţii în cele mai bune condiţii a unei echipe medicale de peste 170 de cadre medicale, care în prezent profesează în condiţii dificile. Asta întrucât actuala Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului, aflată la parterul imobilului, funcţionează impropriu, din cauza numeroaselor căi de acces spre interiorul spitalului, folosite inclusiv de către persoane neinternate şi care transformă acest spaţiu într-o zonă mixtă de aşteptare şi de urgenţă, fapt ce duce la numeroase probleme de igienă şi chiar la situaţii conflictuale cu cadrele medicale”, preciza autoritatea locală.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati