De ce este redus numărul infectărilor. Mahler: Cei care știu că sunt bolnavi se testează cu antigen și nu mai vin la spital

0
147
sursa foto: Unsplash

Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, atrage atenția că testarea antigen a luat amploare în România. Astfel, oamenii care știu că sunt bolnavi se testează cu antigen și nu mai vin la spital pentru confirmare, ceea ce influențează realitatea privind transmiterea comunitară a virusului.

”Nu vom avea statistic această oglindă a realității”

Întrebată dacă este de așteptat să crească numărul de cazuri confirmate în ianuarie, Beatrice Mahler a răspuns: „Dacă oamenii vor dori să-și facă testarea PCR, da, dacă vor rămâne doar cu testarea antigen, care a ajuns să fie aproape un fenomen, oamenii știu că sunt bolnavi, se testează cu antigen, dar nu mai revin în spital pentru confirmare, probabil că nu vom avea statistic această oglindă a realității transmiterii comunitare„, scrie Digi24.

Spitalul „Marius Nasta” este ocupat 100%, a spus Mahler: „Nu simțim o relaxare la nivelul Institutului Nasta”.

Este posibil să ajungă al treilea val și în România

Medicul a afirmat că este de așteptat că și în România să urmeze un nou val de infectări, motiv pentru care vaccinare este imperios necesară.

Referitor la nouă tulpină care se manifestă în Europa, dar care a trecut și peste ocean, Mahler a precizat că vaccinul acoperă și această variantă a virusului.

Nu știm în viitor ce se va întâmpla. Ar fi foarte bine, având această posibilitate să ne vaccinăm și să reducem transmiterea comunitară, să putem beneficia de oferta pe care o avem legat de tratamentul profilactic și să ajungem într-un moment în care transmiterea comunitară să nu mai fie atât de crescută”, a subliniat Mahler.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.