De ce numărul de ordine de pe lista de vaccinare se modifică. Ce spune Andrei Baciu

Vicepreşedintele CNCAV, Andrei Baciu, explică de ce numărul de ordine de pe lista de aşteptare se poate modifica în cazul unor persoane.

Acesta a anunțat că se lucrează pentru operaţionalizarea unor modificări pe platforma de vaccinare, astfel încât la înscrierea pe lista de aşteptare orice persoană să primească o estimare a timpului până când va ajunge într-un centru de vaccinare.

”În perioada următoare vor fi făcute câteva modificări în platforma RoVaccinare. Veţi putea vedea în listele de aşteptare câte persoane aveţi în faţa dumneavoastră şi va exista şi o estimare de timp până când veţi ajunge într-un centru de vaccinare”, a anunţat, miercuri, Andrei Baciu, potrivit news.ro.

Acesta a explicat însă că persoanele de peste 65 de ani şi cele cu boli cronice au prioritate, ceea ce înseamnă că cei din etapa a treia pot observa modificări ale locului pe care îl ocupă pe listă.

”Cum traducem asta: să presupunem că ne-am înscris pe lista de aşteptare şi avem 99 persoane înainte (ocupăm locul 100) şi se mai înscriu 10 persoane din categoriile amintite mai sus. Asta înseamnă că locul pe care îl vom avea pe lista de aşteptare va fi 110. Cele 10 persoane din categoriile de risc vor ocupa primele locuri. Aceste cifre se modifică de fiecare dată când o persoana din etapa a II-a se înscrie pe platformă”, a mai precizat vicepreşedintele CNCAV.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că pe platforma de vaccinare vor fi disponibile de la începutul lunii aprilie timpul disponibil până la vaccinare şi tipul de vaccin care va fi utilizat.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că pe listele de aşteptare sunt înscrise 775.294 de persoane, cele mai multe în Bucureşti, Cluj şi Prahova, iar în prezent la nivel naţional sunt 779 de centre active.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati