Demersuri privind înfiinţarea unei şcoli şi a unui loc de recreere, în Sectorul 1

Consiliul Local Sector 1 va discuta joi două proiecte privind transmiterea în administrarea sa a unui imobil şi a unui teren de pe Bulevardul Poligrafiei pentru înfiinţarea unei şcoli şi amenajarea unui loc de recreere, urmând să solicite acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti în acest sens.

„Se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului situat în Bd. Poligrafiei nr. 4, Sector 1, de la Administraţia Domeniului Public Sector 1 la Consiliul Local al Sectorului 1, în vederea înfiinţării unităţii de învăţământ preuniversitar ‘Şcoala Regală'”, prevede unul dintre cele două proiecte de hotărâre, aflate pe ordinea de zi a şedinţei de joi, scrie Agerpres.

Conform acestuia, primarul Sectorului 1 este mandatat să preia imobilul şi să întreprindă toate demersurile necesare în vederea obţinerii avizelor pentru înfiinţarea unităţii de învăţământ.

Supraaglomerare a claselor de curs, în Sectorul 1

Potrivit referatului de aprobare al proiectului, în Sectorul 1 se înregistrează o supraaglomerare a claselor de curs din unităţile de învăţământ preuniversitar, iar imobilul vizat, cu suprafaţă construită la sol de 1.737 mp, nu este folosit la întreaga la capacitate. În acest imobil avea sediul şi Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi Unităţilor Sanitare Publice Sector 1, instituţie care a fost desfiinţată printr-o hotărâre a Consiliului local din decembrie 2020.

Imobilul din Bulevardul Poligrafiei aparţine Consiliului Local Sector 1, prin ADP Sector 1, şi este cuprins în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public al municipiului Bucureşti. El a fost dezmembrat în două loturi, unul cuprinzând un teren de aproape 8.800 mp şi clădirea cu S+P+1E şi altul format dintr-un teren de 3.000 mp pentru care printr-o hotărâre a Consiliului local din 2018 a fost constituit cu titlu gratuit un drept de superficie în favoarea Curţii de Conturi a României.

Pe Bulevardul Poligrafiei se va amenaja un loc de recreere

Prin al doilea proiect care urmează să fie dezbătut joi se solicită acordul CGMB privind transmiterea în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a terenului în suprafaţă de 11.683 mp situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 36-48, în vederea amenajării unui loc de recreere.

Potrivit referatului de aprobare a proiectului, acest teren, aflat în proprietatea municipalităţii bucureştene, este în prezent „nefolosit” şi „neamenajat”, cu vegetaţie „lăsată să crească spontan”, creând „o imagine dezolantă”, prin lipsa iluminatului public şi a îngrijirii.

„Retragerea dreptului de administrare asupra terenului, din motive neimputabile Consiliului Local Sector 1 – ADP Sector 1, dă dreptul acestuia la despăgubirea echivalentă de către Municipiul Bucureşti, la nivelul contravalorii investiţiilor efectuate după transmiterea terenului în administrare”, stipulează proiectul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati